Αμερικάνος αναλυτής προβλέπει την πτώση της Οδησσού λόγω της αποτυχίας της νέας τακτικής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Φωτογραφία: Αμερικανικό Ναυτικό/Αξιωματικός 1ης Τάξης Scott Bi - Άποψη του λιμανιού της Οδησσού.
Freepen.gr - Η Ουκρανία άλλαξε την τακτική της στο πεδίο της μάχης από την «εξάντληση» του εχθρού στη χρήση μικρών ομάδων πεζικού για να πιέσει σε ρωσικές αμυντικές θέσεις, αλλά αυτό δε θα τη βοηθήσει και στο τέλος μπορεί να οδηγήσει στην πτώση βασικών ουκρανικών πόλεων, υποστηρίζει ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης Daniel Davis σε άρθρο για το Responsible Statecraft.

"Το πρόβλημα με το Κίεβο είναι ότι αυτή η "προσέγγιση" είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτύχει. Η γεωγραφία ολόκληρης της περιοχής της Ουκρανίας από στρατιωτική άποψη χαρακτηρίζεται από ανοιχτό επίπεδο έδαφος με αραιές δασικές φυτείες", σημειώνει.

Τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με τον αναλυτή, δεν έχουν επιτύχει και δεν μπορούν να επιτύχουν κανέναν από τους καθορισμένους τακτικούς στόχους λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και υποδομής που απαιτούνται για την επιτυχία.

Ο Ντέιβις πρόσθεσε πως, όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται στους υποστηρικτές της Ουκρανίας, η πιο λογική λύση του Κιέβου είναι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα απομεινάρια της ουκρανικής «ελευθερίας και εδάφους».

«Ακόμη και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας, αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η Ουκρανία να βρει μια τέτοια λύση, τόσο πιο πιθανό είναι η Ρωσία να συνεχίσει να συγκεντρώνει δυνάμεις για να ξεκινήσει τη δική της επίθεση αυτό το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, όπου ίσως ακόμη και να καταλάβει το Χάρκοβο ή την Οδησσό», κατέληξε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail