«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ξεφορτωθούν παλιά όπλα στην Ουκρανία, από εύφορη γη γίνεται τάφος»

Valery Sharufulin/TASS
Freepen.gr - Η απόφαση της Ουάσιγκτον να μην αναπληρώσει το απόθεμα πυρομαχικών διασποράς που παρέχονται στο Κίεβο καθιστά σαφές ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία για την απόρριψη παλαιών όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, μεταδίδει το πρακτορείο tass.com.

«Μια τέτοια θέση καταδεικνύει τέλεια την αληθινή στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Ουκρανία», σημείωσε σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.

«Η Ουάσιγκτον θέλει να χρησιμοποιήσει τη δημοκρατία για να απορρίψει τα παλιά της όπλα, μετατρέποντας το άλλοτε πλούσιο και εύφορο τμήμα της ΕΣΣΔ σε «τάφο» όπου θα είναι απλά αδύνατο να ζήσει κανείς. Τα υποπυρομαχικά των ΗΠΑ που δεν έχουν εκραγεί θα παραμείνουν επίσης σε αυτήν την περιοχή ως σωροί από καμένο μέταλλο των γερμανικής κατασκευής Leopards και άλλο δυτικό υλικό», επεσήμανε ο Antonov.

«Δηλώνοντας τα υψηλά συνθήματα για την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ βυθίζονται όλο και πιο χαμηλά όσον αφορά την τήρηση των στοιχειωδών ηθικών αρχών, ρίχνοντας κυνικά τα θανατηφόρα απόβλητα στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail