Η ουκρανική αντεπίθεση είναι μύθος, λέει πρώην Πολωνός στρατηγός

(ΑΡ Photo/Libkοs)
Freepen.gr - Ο Πολωνός στρατηγός Leon Komornicki, πρώην αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου, είπε ότι οι Ουκρανοί επιδίδονται προς το παρόν σε τακτικούς και όχι στρατηγικούς ελιγμούς, επομένως δεν μπορεί να λεχθεί πως εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση.

Ο Komornicki έκανε τα σχόλια σε συνέντευξή του στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nowa Konfederacja, με τον απόστρατο στρατηγό να λέει ότι πιστεύει πως οι Ουκρανοί δεν κάνουν μεγάλη πρόοδο στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη. Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν έχει την απαραίτητη αριθμητική ή υλικοτεχνική υπεροχή για να μπορέσει να διαπεράσει τις ρωσικές αμυντικές θέσεις και να κάνει σημαντικά εδαφικά κέρδη.

Ο Komornicki είπε ότι η Ρωσία είχε μήνες να προετοιμάσει τις αμυντικές της γραμμές, οι οποίες είναι καλά διαμορφωμένες σε εδάφη που έχουν ναρκοθετηθεί πλήρως. Επιπλέον, σε ορισμένα σημεία του μετώπου, είναι οι ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται και υπάρχει ο κίνδυνος οι Ρώσοι να είναι αυτοί που θα μπορούσαν να διαπεράσουν τις αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας.

Συμβουλεύει τους Ουκρανούς να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή και να αυξήσουν την ισχύ του πυροβολικού. Χρειάζεται πυροβολικό για να ασφαλίσει τους διαδρόμους στους οποίους μπορεί να κινηθεί το πεζικό και να πραγματοποιήσει εδαφικές προόδους. Ο απόστρατος στρατηγός είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να καταστρέψει και τη ρωσική αντιαρματική ικανότητα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι Ρώσοι είναι αυτοί με την ανώτερη ισχύ πυροβολικού.

Το συμπέρασμά του είναι πως η Ουκρανία απλά δεν έχει τα μέσα και τους πόρους για να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail