Το Πεκίνο κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι σκόπιμα δυσφημεί την Κίνα και διαστρεβλώνει τις πολιτικές του

pixabay / SW1994
Freepen.gr - Το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ διαστρεβλώνει την πολιτική της Κίνας και σκόπιμα δυσφημεί τη ΛΔΚ, το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό, δήλωσε την Τρίτη η διπλωματική αποστολή της Κίνας στην ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της συμμαχίας, είπε πως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού την αυξανόμενη επιρροή και την στρατιωτική ισχύ της Κίνας.

Την ίδια στιγμή, το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής αναφέρει ότι η πολιτική της Κίνας αποτελεί πρόκληση για τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες της συμμαχίας, αλλά παραμένει ανοιχτή στην αλληλεπίδραση με την Κίνα.

«Το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μακρύ, επαναλαμβάνοντας παλιά τραγούδια γεμάτα ψυχροπολεμική νοοτροπία και ιδεολογικές προκαταλήψεις», ανέφερε ο ιστότοπος της αποστολής σε δήλωση.

Σημειώνεται ότι «το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος που σχετίζεται με την Κίνα αγνοεί τα βασικά δεδομένα, διαστρεβλώνει αυθαίρετα τη θέση και την πολιτική της Κίνας και σκόπιμα δυσφημεί τη ΛΔΚ».

«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι και το απορρίπτουμε αυτό», είπε η διπλωματική αποστολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail