Η Σουηδία ξεκίνησε τη μεγάλη στροφή στη μεταναστευτική της πολιτική

Freepen.gr - Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη σχέδια για αυστηρότερους όρους για την οικογενειακή μετανάστευση σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη Σουηδία λιγότερο ελκυστικό προορισμό για τους αιτούντες άσυλο και να μειώσει τον αριθμό των νέων αφίξεων στη χώρα.

Οι νέες προτάσεις υποστηρίζονται επίσης από τους Σουηδούς Δημοκράτες που διατηρούν τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των μετριοπαθών στην πλειοψηφία μέσω μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης και προσφοράς. Ένα μέτρο θα αύξανε την ηλικία κατά την οποία η κυβέρνηση μπορεί να αρνηθεί άδεια διαμονής για σύζυγο ή σύντροφο κοινού δικαίου από 18 σε 21 για να αποτρέψει τα νεαρά ζευγάρια μεταναστών και τους αναγκαστικούς γάμους.

«Αυτό αντιστοιχεί στο υψηλότερο όριο ηλικίας που επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ», δήλωσε η υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ [φωτο], η οποία ισχυρίστηκε πως «μια παραδειγματική αλλαγή εφαρμόζεται τώρα στη σουηδική μεταναστευτική πολιτική».

Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης τον περιορισμό της έκδοσης αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, γεγονός που θα καταργούσε τη δυνατότητα χορήγησης αδειών σε παιδιά και ορισμένους ενήλικες σε ιδιαίτερα οδυνηρές συνθήκες.

«Οι προτάσεις στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο που υποβάλλουν αίτηση στη Σουηδία», δήλωσε ο γραμματέας του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος Μπέκστρομ Γιόχανσον στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. Αργότερα είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η κυβέρνηση και οι Σουηδοί Δημοκράτες συνεχίζουν να υπερασπίζονται την αυστηρότερη νομοθεσία για τη μετανάστευση».

Η νέα σουηδική κυβέρνηση, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκανε μια σημαντική στροφή προς τα δεξιά και έχει ήδη κάνει μεγάλα βήματα στον περιορισμό της μετανάστευσης σύμφωνα με τις επιθυμίες των ψηφοφόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail