Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τους Ρώσους πιλότους στη Συρία για μη ασφαλείς ελιγμούς

Freepen.gr -
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία πραγματοποίησαν μη ασφαλείς ελιγμούς εναντίον αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ουρανό της Συρίας για να τους εμποδίσουν να εκτελούν καθήκοντα, μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με την έκθεση, τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισσαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία το πρωί της Τετάρτης. Ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) Αντιστράτηγος Άλεξ Γκρίνκεβιτς ισχυρίστηκε πως ρωσικά αεροσκάφη έριξαν πολλά flares μπροστά από τα drones και «ένας Ρώσος πιλότος τοποθέτησε το αεροσκάφος του μπροστά από το MQ-9 και άνοιξε τον μετακαυστήρα, μειώνοντας έτσι την ικανότητα χειριστή να χειρίζεται με ασφάλεια το drone».

Χαρακτήρισε τον ελιγμό των ρωσικών μαχητικών κατά των drones «ανασφαλή και αντιεπαγγελματικό».

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη «παρακολούθησαν τους στόχους του ISIS» στη Συρία, γράφει το κανάλι, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail