Το Ιράν πρόκειται να διεξάγει πόλεμο κατά του αμερικανικού ελέγχου στην Αφρική

Η Τεχεράνη επανήλθε στο γεωπολιτικό παιχνίδι με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως μοναδικό στόχο. 

Η γεωπολιτική αρένα πρόκειται να γίνει μάρτυρας μιας σύγκρουσης τιτάνων όπως ποτέ άλλοτε! Το Ιράν, η επί μακρόν περιορισμένη δύναμη, έχει βγει από τις σκιές των κυρώσεων με μια επιθυμία για εκδίκηση. Το στάδιο βρίσκεται τώρα στην καταιγιστική φάση όπου το Ιράν στοχεύει να εξαλείψει τον αμερικανικό έλεγχο και να διεκδικήσει το μερίδιό του στον αγώνα για παγκόσμια κυριαρχία.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αυλαία σηκώνεται με τις τολμηρές κινήσεις του Ιράν, ξεκινώντας με μια απροσδόκητη ανατροπή - την αποκατάσταση των σχέσεων με κανέναν άλλον από τη Σαουδική Αραβία. Αυτή η εκπληκτική εξέλιξη έχει προκαλέσει κρουστικά κύματα στους διαδρόμους της εξουσίας, αφήνοντας έκπληκτες τις δυτικές υπερδυνάμεις.

Η επιστροφή της Τεχεράνης

Με τα μάτια να λάμπουν από αποφασιστικότητα, το Ιράν άνοιξε επίσης το δρόμο του προς το πολυπόθητο ΣΣΚ, σηματοδοτώντας στον κόσμο ότι οι μέρες της απομόνωσής του έχουν τελειώσει και είναι έτοιμο να ξαναμπεί στο τρελό παιχνίδι της γεωπολιτικής.

Και, ποιο θα μπορούσε να είναι καλύτερο στάδιο για προβολή της ισχύος του από την ακμάζουσα εστία δραστηριότητας—την Αφρική; Μια ήπειρος που βρίθει από άφθονους πόρους κι αποτελούσε πάντα πόλο έλξης για τις παγκόσμιες δυνάμεις που αναζητούσαν πλούτο και επιρροή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την ακόρεστη όρεξη για έλεγχο, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ωστόσο, τρομεροί αντίπαλοι όπως η Ρωσία και η Κίνα αμφισβητούν σταθερά την αμερικανική ηγεμονία στο αφρικανικό έδαφος, αψηφώντας κάθε της κίνηση.

Τώρα, η καταπληκτική άφιξη του Ιράν προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα ίντριγκας. Κάνοντας μια μεγάλη είσοδο σε ένα έντονα αντι-αμερικανικό έθνος - την Κένυα - το Ιράν σηματοδοτεί την πρόθεσή του να διαταράξει την καθιερωμένη τάξη και να αναδιαμορφώσει το αφρικανικό τοπίο. 

Η περιοδεία του Raisi στην Κένυα

Ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi ξεκίνησε μια ιστορική περιοδεία, την πρώτη από έναν Ιρανό πρόεδρο σε πάνω από μια δεκαετία, με σκοπό να σφυρηλατήσει πολιτικές και οικονομικές συμμαχίες που θα αντηχούν σε ολόκληρη την ήπειρο. Το ταξίδι του Ιρανού προέδρου έγινε ένα κομβικό σημείο καμπής, ένα νέο κεφάλαιο έτοιμο να πυροδοτήσει ένα κύμα οικονομικών συνεργασιών, πολιτικών δεσμών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Σε μια δραματική ανατροπή της μοίρας, το Ιράν φέρεται να έχει σφραγίσει ένα κρίσιμο μνημόνιο κατανόησης με το αφρικανικό έθνος, που εκτείνεται σε κρίσιμους τομείς όπως το πετρέλαιο, η τεχνολογία, ακόμη και η πράσινη ενέργεια.

Η Τεχεράνη προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις σχέσεις της από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν μονομερώς την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν το 2018.

Κανένας λίθος δεν θα μείνει στη θέση του καθώς το Ιράν επιδιώκει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος με συμμάχους όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που όλοι ενισχύουν τα ερείσματά τους στην ήπειρο.

Καθώς η πύρινη καταιγίδα της επιρροής του Ιράν σαρώνει τον αφρικανικό ορίζοντα, η κυβέρνηση Μπάιντεν μένει να γυρίζει και να παλεύει με τις άγρυπνες νύχτες. Η λαβή της Αμερικής στην παγκόσμια ηγεμονία διαλύεται όσο ποτέ άλλοτε, με το Ιράν να σφυρηλατεί πρωτοφανείς συμμαχίες με αντιδυτικά έθνη όπως τα αντιδυτικά.

Οι γραμμές μάχης έχουν τραβηχτεί και τα στοιχήματα δεν θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα. Ποιος θα βγει νικητής σε αυτόν τον επικό αγώνα για έλεγχο; Μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει την τύχη της αμερικανικής κυριαρχίας καθώς η αναζωπύρωση του Ιράν πυρπολεί την παγκόσμια σκηνή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail