Η Ολλανδία άρει την απαγόρευση παραδόσεων όπλων σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία κι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

pixabay / 3345557
Η ολλανδική κυβέρνηση άρει τους περιορισμούς στις παραδόσεις όπλων στην Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ενταχθούν σε μια γαλλο-γερμανο-ισπανική συνθήκη όπλων.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση αρνήθηκε άδειες για εξαγωγές όπλων στις τρεις χώρες, εκτός εάν μπορούσε να αποδειχτεί «αναμφισβήτητα» ότι τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις συγκρούσεις στη βόρεια Συρία ή την Υεμένη. Αυτή η πολιτική ήταν γνωστή ως «τεκμήριο άρνησης».

Ωστόσο, η κυβέρνηση είπε ότι πρέπει να καταργήσει το τεκμήριο της πολιτικής άρνησης για να συμμετάσχει σε μια γαλλο-γερμανο-ισπανική συνθήκη που ρυθμίζει τις εξαγωγές όπλων και να ακολουθήσει τα κριτήρια εξαγωγής όπλων της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε σε επιστολή προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ότι καμία από τις (πιθανές) χώρες της Συνθήκης δεν εφαρμόζει πολιτική «τεκμηρίου άρνησης», καθώς οι εταίροι της Συνθήκης εμπιστεύονται ο ένας τις αξιολογήσεις ελέγχου των εξαγωγών του άλλου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail