Η Λιβύη ζήτησε από τη Ρωσία να βοηθήσει στην αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από τη χώρα

RIA Novosti / Alexey Danichev
Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohammed al-Manfi στη σύνοδο ολομέλειας της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής απευθύνθηκε στη Ρωσία με αίτημα να βοηθήσει στην απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της αφρικανικής χώρας.

«Καλούμε τους φίλους μας στη ρωσική ηγεσία και τις αφρικανικές χώρες να μας βοηθήσουν στην απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφός μας», είπε στη συνάντηση, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε νωρίτερα ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί πραγματική εθνική ενότητα στη Λιβύη, ώστε η χώρα να μην μετατραπεί σε ζώνη αντιπαράθεσης μεταξύ τρίτων κρατών. Ο Πρόεδρος σημείωσε πως η Ρωσία κατανοεί όλες τις πολυπλοκότητες αυτής της διαδικασίας και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προωθήσει «αυτή τη θετική κατεύθυνση αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των δυνάμεων της ίδιας της Λιβύης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail