Ο ΟΗΕ στέλνει σημείωμα στην Ουκρανία: «Σταματήστε τις παράλογες πυρηνικές φάρσες σας»

Τα Ηνωμένα Έθνη κατέρριψαν γρήγορα τα ψέματα του Zelensky για το ZNPP

Οι πρόσφατες γελοιότητες της Ουκρανίας στη διάδοση ψεμάτων και παραπληροφόρησης σχετικά με πυρηνικά επεισόδια στον Πυρηνικό Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia (ZNPP) δεν είναι τίποτα λιγότερο από απεγνωσμένες προσπάθειες να αποσπάσουν την προσοχή από τον αποτυχημένο πόλεμο του Κιέβου με τη Ρωσία.

Jyotiraditya Raj Dwivedi - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ενώ ο κόσμος γνωρίζει καλά τους αγώνες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, φαίνεται ότι καταφεύγουν σε παράλογες πυρηνικές φάρσες για να κερδίσουν τη συμπάθεια και να εκτρέψουν την ευθύνη. Ωστόσο, η αδύναμη προπαγάνδα τους απομυθοποιήθηκε γρήγορα από ειδικούς, αφήνοντας την Ουκρανία εκτεθειμένη ως υποκριτική ταραχοποιός που είναι πραγματικά.

Αβάσιμοι ισχυρισμοί της Ουκρανίας

Καθώς οι στρατιωτικές δυνατότητές της καταρρέουν, η Ουκρανία κατέφυγε ξανά στη διάδοση ψεμάτων σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την ντροπιαστική ήττα της. Αντί να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της τρομερής κατάστασής τους, δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού παραπληροφόρησης που επικεντρώνεται γύρω από το σοβαρό θέμα των πυρηνικών σταθμών. Δυστυχώς για την Ουκρανία, η προπαγάνδα της ξετυλίγεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Πρόσφατα, ανώτεροι αξιωματούχοι στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του βοηθού του Mikhail Podoliak, κατηγόρησαν ξεδιάντροπα τη Ρωσία ότι σχεδίαζε πυρηνικό επεισόδιο στο ZNPP. Υποστήριξαν αβάσιμα πως η Μόσχα είχε στόχο να προκαλέσει «διαρροή ραδιενέργειας» και μάλιστα έφθασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι τοποθετούνταν νάρκες στη λίμνη ψύξης του εργοστασίου.

Αυτές οι κατηγορίες δεν ήταν τίποτα λιγότερο από συνταρακτικός τρόμος με στόχο τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας και τη συγκέντρωση συμπάθειας για την παραπαίουσα υπόθεση της Ουκρανίας.
Τα ευρήματα των ειδικών δυσφημούν την Ουκρανία

Ωστόσο, σε ένα πλήγμα στην αξιοπιστία της Ουκρανίας, ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) πραγματοποίησαν ενδελεχή επιθεώρηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Η έρευνά τους που διεξήχθη για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποκάλυψε σημάδια ναρκών ή εκρηκτικών στην εγκατάσταση.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπήρχαν «ορατές ενδείξεις ναρκών ή εκρηκτικών». Η ανεξάρτητη και αντικειμενική αναφορά του εποπτικού παρατηρητή του ΟΗΕ ουσιαστικά διέλυσε τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, εκθέτοντάς την ως προμηθευτή ψευδών.

Απόρριψη και προειδοποιήσεις της Ρωσίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ρωσία απέρριψε γρήγορα τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ως ένα ακόμη ψέμα. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ουκρανίας ως απεγνωσμένες προσπάθειες χειραγώγησης της κατάστασης και απόκτησης συμπάθειας. Ενώ αναγνώρισε μια τεταμένη κατάσταση γύρω από το ZNPP, η Μόσχα προειδοποίησε για «υψηλή απειλή δολιοφθοράς» στο εργοστάσιο από το Κίεβο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι προειδοποιήσεις βασίστηκαν σε πραγματικές ανησυχίες και όχι σε κατασκευασμένη προπαγάνδα.

Οι παράλογες πυρηνικές φάρσες της Ουκρανίας και οι απεγνωσμένες προσπάθειές της να διαδώσει ψέματα έχουν απλώς αποκαλύψει περαιτέρω την υποκρισία και την έλλειψη αξιοπιστίας της. Καθώς οι στρατιωτικές της ήττες αυξάνονται, καταφεύγει σε αβάσιμες κατηγορίες και τρόμο, ελπίζοντας να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες της.

Ωστόσο, τα ευρήματα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας έχουν καταρρίψει οριστικά τους ισχυρισμούς της.

Είναι καιρός η Ουκρανία να εγκαταλείψει τη μάταιη προπαγάνδα της και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της κατάστασής της με ειλικρίνεια και ακεραιότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail