pixabay |
MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Στην πραγματικότητα, ως αποτέλεσμα της αποστολής τόσων πυρομαχικών στην Ουκρανία, τα δικά μας αποθέματα έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Αυτό είναι κάτι που σχολίασε ο στρατηγός Τζέιμς Χέκερ κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης σε πάνελ:
Μιλώντας σε πάνελ με τους αρχηγούς αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Αρχηγών Αεροπορίας και Διαστήματος του Αρχηγού του Επιτελείου Αεροπορίας στο Λονδίνο, ο Διοικητής της USAFE στρατηγός Τζέιμς Χέκερ, ο οποίος ηγείται επίσης των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Αφρική, προέτρεψε τους συναδέλφους στο ΝΑΤΟ να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στην κατάσταση των αποθεμάτων όπλων τους.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε έναν απολογισμό για το πού βρισκόμαστε στην κατάσταση των όπλων μας στα 32 έθνη του ΝΑΤΟ και υποχωρούμε σε σύγκριση με το σημείο που ήμασταν», είπε ο Χέκερ, ο οποίος υπολόγισε την αναμενόμενη ένταξη της Σουηδίας στο Το ΝΑΤΟ ανάμεσα στα συμμαχικά έθνη — ένα θέμα έντονης συζήτησης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία αυτή την εβδομάδα.
Ο Hecker υποστηρίζει την αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία, αλλά παραδέχεται ότι «πέφτουμε επικίνδυνα» και ελπίζει πως τα εργοστάσια εδώ στις ΗΠΑ μπορούν να αρχίσουν να παράγουν περισσότερα:
«Αν κοιτάξετε τις ίδιες τις ΗΠΑ — και ας μην μιλήσουμε μόνο για τα πυρομαχικά που δώσαμε πρόσφατα στην Ουκρανία — αλλά είμαστε περίπου στο ήμισυ του αριθμού των μοιρών μαχητικών που ήμασταν όταν κάναμε το Desert Storm», είπε ο Hecker, επισημαίνοντας παρόμοια μείωση της δύναμης των μαχητικών για το Ηνωμένο Βασίλειο. «Έτσι, δεν έχουμε σχεδόν αυτό που είχαμε στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα προσθέστε ότι δίνουμε πολλά πυρομαχικά στους Ουκρανούς — που νομίζω πως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε — αλλά τώρα πέφτουμε επικίνδυνα χαμηλά και μερικές φορές, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά, δεν έχουμε αρκετά. Και πρέπει να συμβάλουμε στη βιομηχανία για να μας βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό».
Αλλά φυσικά τα εργοστάσια εδώ στις ΗΠΑ έχουν ήδη κατασκευάσει πυρομαχικά όσο πιο γρήγορα μπορούν.
Σχεδιάζεται περισσότερη χωρητικότητα, αλλά χρειάζεται χρόνος για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στρατιωτικοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν παρόμοια κρίση:
Το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) έχει «επικίνδυνα χαμηλά» όπλα και πυρομαχικά ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και των ανυπόφορων προσπαθειών του έθνους να τα αντικαταστήσει, υποστηρίζει ο πρώην Βρετανός Υπουργός Άμυνας και Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Λόρδος Ρόμπερτσον.
«Αν μιλήσετε με ανώτερους στρατιωτικούς, ακόμη και με αυτούς που βρίσκονται στο αξίωμα αυτή την στιγμή, κάποιοι θα είναι αρκετά κατηγορηματικοί πως [η Βρετανία] εξαντλείται επικίνδυνα τα αποθέματα πυρομαχικών», δήλωσε ο Λόρδος Ρόμπερτσον, ο οποίος υπερασπίστηκε το «Εμείς δεν είμαστε η Amazon» του Βρετανού υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας, αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι συνέταξε μια λίστα επιθυμιών με όλα τα όπλα που ήθελε από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ιστορία είναι η ίδια στη μια χώρα του ΝΑΤΟ μετά την άλλη.
Τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί και απλώς δεν υπάρχει αρκετή παραγωγική ικανότητα για να παράσχουν αυτό που χρειάζονται οι Ουκρανοί.
Προς το παρόν λοιπόν οι Ρώσοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα.
Μπορούν να εξαπολύσουν πολύ περισσότερα πυρομαχικά εναντίον των Ουκρανών από ό,τι οι Ουκρανοί μπορούν να πυροβολήσουν εναντίον τους.
Και όλη αυτή η στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουμε στην Ουκρανία μας βυθίζει σε χρέη.
Κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δανείζεται αρκετά χρήματα για να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές SUV αξίας 60.000 δολαρίων:
Τώρα μια νέα έκθεση από το The Center Square σημειώνει πως αυτό είναι περίπου το πόσο δανείζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Κάθε δευτερόλεπτο. Κάθε ώρα. Κάθε μέρα. Όλη την εβδομάδα. Όλο το μήνα.
Αυτό σημαίνει ότι δανείζεται αρκετά για να αγοράσει περίπου 86.400 τέτοια οχήματα την ημέρα.
Μόλις πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα καθώς διαβάσατε αυτήν την παράγραφο.
Και έτσι τώρα είμαστε ακόμη πιο βαθιά στο χρέος.
Αλλά παρόλο που δανειζόμαστε και ξοδεύουμε τόσα χρήματα, ο δικός μας στρατός συνεχίζει να συρρικνώνεται, και αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι νέοι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον να υπηρετήσουν στον στρατό αυτές τις μέρες.
Ακόμη και τα παιδιά των υφιστάμενων στρατιωτικών δεν ενδιαφέρονται. Για παράδειγμα, ο 18χρονος Aden Gilbert εξήγησε πρόσφατα στο Fox News γιατί δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του:
Ο Aden Gilbert μεγάλωσε παρακολουθώντας πολεμικές ταινίες, πολεμώντας εχθρούς σε βιντεοπαιχνίδια και ακούγοντας τις ιστορίες του Σώματος Πεζοναυτών του πατέρα του. Σκέφτηκε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, αλλά άλλαξε γνώμη καθώς είδε τη χώρα και την ηγεσία της να οδεύουν προς μια κατεύθυνση αντίθετη με τις αξίες του.
«Αν δίνουμε προτεραιότητα στο να είμαστε ξύπνιοι και δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την πλειοψηφία των Αμερικανών. . . τι νόημα έχει να έχεις στρατό;» Ο Γκίλμπερτ ρώτησε το Fox News. «Αξίζει πραγματικά να συμμετάσχουμε και να βάλουμε τη ζωή μας στη γραμμή για ιδεολογίες με τις οποίες δε συμφωνούμε και που δε θέλουμε απαραίτητα να προστατεύσουμε;»
Λαμβάνοντας υπόψη τι έχει κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν στον στρατό μας, είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε μαζί του.
Ο στρατός μας έχει γίνει υπέροχος στη διοργάνωση σεμιναρίων διαφορετικότητας και στην οργάνωση πορειών υπερηφάνειας.
Αλλά τι πρόκειται να συμβεί εάν πραγματικά χρειαστεί να πολεμήσουμε ένα μεγάλο πόλεμο;
Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα το θεωρήσει άμεση πυρηνική απειλή εάν οι ΗΠΑ δώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία:
Η Ρωσία θα θεωρήσει την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως άμεση πυρηνική απειλή για το Κρεμλίνο, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Πούτιν.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ λέει ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ιδιωτικά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία για τους τρομερούς κινδύνους της σχεδιαζόμενης κίνησης να δοθούν στο Κίεβο τα προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη.
Υπονόησε πως η χρήση των F-16 – για τα οποία εκπαιδεύονται τώρα οι Ουκρανοί πιλότοι – θα μπορούσε να οδηγήσει στον Πούτιν να εξαπολύσει τακτικά πυρηνικά όπλα.
Και οι δύο πλευρές απλώς συνεχίζουν να κλιμακώνουν τα πράγματα και κάθε μέρα πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά στην πυρηνική σύγκρουση.
Αλλά δε θα υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πρόσφατα ότι θα εμπλακούμε στον πόλεμο στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί», και οι Ρώσοι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο να υποχωρήσουν.
Οπότε κινούμαστε προς το αδιανόητο και είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουμε την ημέρα του απολογισμού μας όταν φτάσει επιτέλους.