Η Ουκρανία υπέβαλε ένα τολμηρό αίτημα στο Ισραήλ

pixabay / edu_castro27
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Yevhen Korniychuk κάλεσε το Τελ Αβίβ να παράσχει συστήματα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τους Ισραηλινούς πολίτες που επισκέπτονται την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom.

«Ο Korniychuk είπε πως το Κίεβο χρειάζεται συστήματα για την προστασία από βαλλιστικούς πυραύλους και όχι το σύστημα Iron Dome, το οποίο, κατά τη γνώμη του, δεν θα είναι αποτελεσματικό έναντι των όπλων που χρησιμοποιεί η Ρωσία», αναφέρει το άρθρο.

Ο Ουκρανός πρέσβης πρόσθεσε ότι χιλιάδες Χασιδιστές Εβραίοι προσκυνητές αναμένεται να φτάσουν στο Ουμάν στις επερχόμενες διακοπές Ρος Χασάνα και το Κίεβο «δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους».

«Αν το Ισραήλ δεν θέλει να βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών, ίσως θα ήθελε να προστατεύσει τους πολίτες του;» — παραθέτει τη δημοσίευση της λέξης Korniychuk. 

Τον περασμένο μήνα, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή Korniychuk για μια «επεξηγηματική συζήτηση». Αφορμή ήταν η έντονη κριτική της κυβέρνησης του εβραϊκού κράτους για το ουκρανικό ζήτημα από την πρεσβεία και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις κατά της πολιτικής του Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail