Η Νότια Κορέα απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με κατάρρευση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων

pixabay / Big_Heart
Freepen.gr - Η Νότια Κορέα προειδοποίησε ότι η ΛΔΚ θα αντιμετωπίσει το «τέλος» του καθεστώτος της σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης της Βόρειας Κορέας κατά της συμμαχίας Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει μια άμεση, συντριπτική και αποφασιστική απάντηση από τη συμμαχία και προειδοποιούμε για άλλη μια φορά έντονα πως η επίθεση θα οδηγήσει στο τέλος του βορειοκορεατικού καθεστώτος», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του.

Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ και οι πυραυλικές προκλήσεις είναι «καθαρές» παραβιάσεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και «παράνομες δραστηριότητες».

«Η Βόρεια Κορέα δεν θα κερδίσει ποτέ καμία παραχώρηση από τη Νοτιοκορεάτικη-αμερικανική συμμαχία λόγω των πυρηνικών της εξελίξεων και απειλών και την προτρέπουμε να αναγνωρίσει πως η απομόνωση και η στέρησή της θα βαθύνουν και θα μπει γρήγορα στον δρόμο της αποπυρηνικοποίησης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail