Ο Μεντβέντεφ βλέπει το τελικό στάδιο στην αναμέτρηση με τη Δύση και δύο επιλογές επίλυσης


Freepen.gr - Οι λόγοι για την αγανάκτηση του Κιέβου για τη μη ένταξή του στο ΝΑΤΟ ενώ η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση σύγκρουσης είναι προφανείς - η Ρωσία δεν έχει σπάσει, το αντιρωσικό μέτωπο έχει αποτύχει, ο τελικός είναι ήδη πολύ κοντά, έγραψε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ρωσική Ομοσπονδία Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη Rossiyskaya Gazeta.

«Σήμερα, ακόμη και οι λιθοβολημένοι ηγέτες του καθεστώτος του Κιέβου παραδέχτηκαν ότι σε κατάσταση σύγκρουσης, η Μπαντεράκραινα (ή, όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλούν τα σάπια λείψανά της), δε θα γίνει αποδεκτή στη συμμαχία. Από αυτό, ωστόσο, βγαίνει ένα πολύ απλό και θλιβερό συμπέρασμα: εάν οι αντιμαχόμενες χώρες δε γίνουν δεκτές στο ΝΑΤΟ, τότε η σύγκρουση "θα είναι μόνιμη, γιατί αυτό είναι ζήτημα ύπαρξης της Ρωσίας. Άρα οι λόγοι της αγανάκτησής τους είναι προφανείς. Η Ρωσία δεν μπορούσε να σπάσει, το αντι-ρωσικό μέτωπο απέτυχε. Και δεν πρόκειται για πολιτική, ούτε για στρατηγική, ούτε καν για τακτική. Απλώς το φινάλε είναι ήδη πολύ κοντά. Η ώρα έφτασε», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

"Ένας από τους τρόπους επίλυσής της σύγκρουσης είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Είναι κακός, γιατί οι νικητές δεν έχουν καθόλου εγγυημένη περαιτέρω ευημερία, όπως συνέβαινε μετά τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους. δε θα υπάρξουν νικητές», σημειώνει στο άρθρο του.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, ένας κόσμος στον οποίο έχει έρθει ο πυρηνικός χειμώνας, και πάνω από εκατομμύρια πόλεις βρίσκονται σε ερείπια, όπου ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων θα έχει πεθάνει από το ωστικό κύμα, την ελαφριά ακτινοβολία και την ακτινοβολία, δεν μπορεί να θεωρηθεί νίκη.

«Εδώ θα σημειώσω ένα πράγμα που δεν αρέσει να παραδέχονται οι πολιτικοί όλων των πλευρών: μια τέτοια Αποκάλυψη δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και αρκετά πιθανή», είπε ο Μεντβέντεφ.
Ως δεύτερο τρόπο επίλυσης της παγκόσμιας αντιπαράθεσης, ονόμασε «την αναζήτηση των πιο δύσκολων συμβιβασμών» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε τη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης σεβασμού που θα βασίζεται στην ισορροπία των συμφερόντων όλων των κρατών.
«Δεν πρόκειται για την περιβόητη «τάξη που βασίζεται σε κανόνες», η οποία δεν μπορεί να προκαλέσει παρά ένα αντανακλαστικό φίμωσης σε οποιαδήποτε χώρα ανεξάρτητη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», συμπληρώνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail