Εκνευρισμός στη Μόσχα για την Τουρκία και την απελευθέρωση διοικητών του Αζόφ

pixabay / Bluesnap
Freepen.gr - Το να επιτραπεί στους πρώην διοικητές του νεοναζιστικού Συντάγματος Αζόφ να επιστρέψουν στην Ουκρανία αποτελεί "άμεση παραβίαση" της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων του 2022 μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στην οποία εμπλέκεται και η Τουρκία, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πέντε διοικητές του Αζόφ που είχαν προηγουμένως φυλακιστεί πέταξαν από την Τουρκία στην Ουκρανία με το αεροπλάνο του Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός ηγέτης χαιρέτισε την εξέλιξη ως "επιστροφή των ηρώων" και δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook των ανδρών που επιβιβάζονται στο αεροσκάφος του. Ο Ζελένσκι ήταν σε σύντομη επίσκεψη στην Τουρκία κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Τόσο η ουκρανική όσο και η τουρκική πλευρά παραβίασαν τις διατάξεις [της συμφωνίας] σε αυτή την περίπτωση", δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την απελευθέρωση. Είπε επίσης πως η Μόσχα δεν είχε ενημερωθεί δεόντως για την απόφαση της Άγκυρας να παραδώσει τους πέντε Ουκρανούς.

Η Τουρκία προφανώς " αναγκάστηκε "να κάνει αυτό το βήμα πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας πως η τουρκική ηγεσία έπρεπε να επιδείξει "αλληλεγγύη" με το στρατιωτικό μπλοκ και ότι η Μόσχα το "γνώριζε καλά " αυτό. "Ωστόσο, η παραβίαση μιας συμφωνίας δεν κολακεύει κανέναν", τόνισε ο Πεσκόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail