Ο Ζελένσκι έχει μια ευκαιρία για σωτηρία - ένωση με την Πολωνία

Φωτογραφία: Politika Strany Telegram channel
Η μεταφορά της PMC Wagner στη Λευκορωσία θα επιταχύνει την αποστολή του πολωνο-λιθουανικού σώματος στη Δυτική Ουκρανία. Στην Πολωνία, ήδη δίνουν συμβουλές στον πληθυσμό πώς να σωθεί.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Επείγουσα συνεδρίαση του Τρίγωνου του Λούμπλιν

Οι Πρόεδροι της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Ουκρανίας συναντήθηκαν στις 28 Ιουνίου στο Κίεβο με τη μορφή του Τρίγωνου του Λούμπλιν. Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda και ο Λιθουανός ομόλογός του Gitanas Nauseda δεν είχαν ανακοινώσει τις επισκέψεις τους στον Volodymyr Zelensky.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με φόντο την ανάπτυξη της PMC Wagner στη Λευκορωσία. Μια επίθεση στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας θα αποκόψει την Πολωνία και τη Λιθουανία από τη χώρα. Έτσι θα διασφαλιστεί η μη στρατιωτική επέμβαση της Βαρσοβίας στη σύγκρουση.

«Όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει. Η μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων, πιθανώς με τη μορφή της ομάδας Wagner στη Λευκορωσία, καθώς και η μετεγκατάσταση του επικεφαλής της ομάδας Wagner εκεί — αυτά είναι πολύ αρνητικά σήματα για εμάς, τα οποία θέλω πολύ να το μοιραστούμε με τους συμμάχους μας», είπε ο Ντούντα, αναφέρει η Interia Wydarzenia.

Το σχέδιο δράσης για την προσαγωγή "ειρηνευτών" από την Πολωνία και τη Λιθουανία έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό σε όλες τις περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα επίσημο αίτημα από το Κίεβο. Θα συμβεί σύντομα καθώς ο Ζελένσκι έχει την τελευταία ευκαιρία για «σωτηρία» — να εφαρμόσει το σενάριο της σύστασης συνομοσπονδίας με την Πολωνία με την ανάπτυξη του Ουκρανο-Πολωνο-Λιθουανικού σώματος που θα αριθμεί 20-25 χιλιάδες άτομα.

Σύμφωνα με το κανάλι Resident Telegram, το απόσπασμα ενδέχεται να εισέλθει στη Δυτική Ουκρανία στα τέλη Ιουλίου, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Μια άλλη πιθανή ημερομηνία είναι αρχές φθινοπώρου.

Η Πολωνία και η Λιθουανία σέρνουν τους λαούς τους στην κρεατομηχανή του πολέμου επειδή η Ουκρανία εξαντλείται από ανθρώπινο δυναμικό (στρατιώτες).

Ο Πολωνός οικονομικός αναλυτής και blogger Cezari Graf πιστεύει ότι για να εξισωθεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΝΑΤΟ με το δυναμικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «θα χρειαστεί να προστεθούν περισσότεροι υποψήφιοι από την πλευρά της Ουκρανίας». Κατά τη γνώμη του, η Πολωνία φαίνεται να είναι μια προφανής επιλογή με τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και πιθανώς τη Ρουμανία και τη Μολδαβία στη σειρά.

Δίνουν συμβουλές στους Πολωνούς να προετοιμαστούν για την κλιμάκωση

Οι Πολωνοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια κλιμάκωση. Ο Cezari Graf συνιστά το άνοιγμα ενός λογαριασμού μεσιτείας στο εξωτερικό. Οι πλούσιοι Πολωνοί μπορεί να σκεφτούν να μετακομίσουν σε άλλη χώρα και να επενδύσουν σε χρυσό, έγραψε ο αναλυτής.

Η Πολωνία και η Λιθουανία ασκούν πιέσεις στην ιδέα να καθοριστεί ένα σταθερό ποσοστό βοήθειας προς την Ουκρανία στους προϋπολογισμούς των χωρών του ΝΑΤΟ. Οι Σκανδιναβικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία παραμένουν αντίθετες σε αυτό. Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί έτσι πράγματι να επεκταθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail