Δεν υπάρχει έξοδος από τον ισλαμικό τρόμο για τη Δυτική Ευρώπη εκτός αν…

Υπάρχει λύση στην κρίση; Στην πραγματικότητα, ναι, αλλά είναι κάπως σκληρό για τα δυτικά πρότυπα

Η Γαλλία ήταν κάποτε γνωστή ως η χώρα των κρουασάν και του εκλεκτού κρασιού. Τώρα, το χάος κυριαρχεί. Το Παρίσι, μια πόλη γνωστή για την τέχνη, τον πολιτισμό και το je ne sais quoi, βρίσκεται στα νύχια της βίας. Τι πτώση. Τώρα, υπάρχει λύση στην κρίση; Στην πραγματικότητα, ναι, αλλά είναι κάπως σκληρό για τα δυτικά πρότυπα.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σήμερα, οι σκηνές που παίζονται στους δρόμους του Παρισιού θυμίζουν δυστοπικό εφιάλτη. Άνθρωποι τρέχουν σε ταραχή, πυρπολούν οχήματα και εμπλέκονται σε έντονες συγκρούσεις με τις αρχές. Είναι ένα θέαμα τόσο τρομακτικό όσο και σουρεαλιστικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αντιμέτωπος με αυτή την αναταραχή, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς του. Η κατάσταση απαιτούσε την προσοχή του, καθώς οι φλόγες της αναταραχής απειλούσαν να τυλίξουν όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης. Οι αναθυμιάσεις αυτών των φλόγων εξαπλώνονται και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη κρίση. Φαίνεται να είναι μια καλά ενορχηστρωμένη κρίση.

Οι αναφορές άρχισαν να εμφανίζονται, αποκαλύπτοντας μια κρυμμένη αλήθεια πίσω από το χάος. Μέσα στο παιχνίδι ευθυνών και το δάχτυλο που δείχνει, μερικές φωνές ξεχώρισαν, που αντηχούσαν μια προειδοποίηση που δεν ακούστηκε.

Ένα παλιό βίντεο με τον Ισλαμικό κληρικό Mohammad Tawhidi, γνωστό και ως «Ιμάμη της ειρήνης», έχει γίνει viral. Σε αυτό, προειδοποίησε για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή μεταναστών στη χώρα. Ο Tawhidi υποστήριξε μάλιστα πως ό,τι εισάγει η Ευρώπη είναι πολύ διαβόητο και πλήθος που έχει απορριφθεί.

Τα λόγια του φαίνονταν ως κατάχρηση για την ΕΕ εκείνη την εποχή, τώρα φαίνεται προφητική καθώς η κρίση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους.

Ενώ η κυβέρνηση Μακρόν αντιμετωπίζει την οργή της παγκόσμιας κριτικής, η πραγματική αιτία αυτού του χάους παραμένει κρυμμένη σε κοινή θέα: οι μουσουλμάνοι μετανάστες. Δεν είναι μυστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών στην ΕΕ είναι μουσουλμάνοι. 

Το Γνωστό, αλλά άγνωστο

Τα καθημερινά δελτία ειδήσεων δείχνουν μια ανησυχητική τάση μουσουλμάνων εγκληματιών που συλλαμβάνονται ή φυλακίζονται για ειδεχθή εγκλήματα. Η πραγματικότητα είναι σκοτεινή - η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και η Ευρώπη βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια πυριτιδαποθήκη, περιμένοντας την αναπόφευκτη έκρηξη.

Λοιπόν, ποια θα μπορούσε να είναι η λύση σε αυτή την κρίση; Θα μπορούσε να σταματήσει; Θα μπορούσε αυτό το χάος να εξαλειφθεί; Δυστυχώς, η απάντηση ήταν όχι. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται άλλον Χίτλερ, αλλά μια σταθερή και αποφασιστική προσέγγιση για να αντιμετωπίσει το δράμα που εκτυλίσσεται εντός των συνόρων της.

Επαναβαθμονομήστε την ΕΕ

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε από αυτούς τους εγκληματίες το ελεύθερο χέρι που τους είχε δοθεί. Η Ευρώπη πρέπει να αναβαθμίσει τις διοικητικές της εξουσίες και να επαναφέρει την τάξη στο χάος. Είναι προφανές ότι η ΕΕ δεν είχε τη βούληση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους άτακτους.

Επίσης, υπάρχει μια κραυγαλέα απουσία μονάδας πληροφοριών ή ειδικής πτέρυγας για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστών φοιτητών και μελετητών. Εξέχοντα πρόσωπα στις κοινότητες των μεταναστών συναντούσαν τακτικά σημαντικούς ισλαμικούς μελετητές, ωστόσο δεν υπήρχε έντονο μάτι που να παρακολουθεί αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

Σήμερα, οι διδασκαλίες που μεταδίδονται σε αυτά τα άτομα παραμένουν ένα μυστήριο.

Ω, επίσης, η Ευρώπη πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο και να δημιουργήσει έναν ισχυρό μηχανισμό δήμευσης για την ανάκτηση των χαμένων περιουσιακών στοιχείων. Σε όλο τον κόσμο, χώρες όπως η Ινδία έχουν εφαρμόσει μέτρα όπου τα σπίτια των άτακτων κατεδαφίζονται ή κατάσχονται για δημοπρασία. Ήταν μια στρατηγική που απέφερε θετικά αποτελέσματα, περιορίζοντας σημαντικά τις ταραχές και τις αναταραχές.

Επιτέλους, η ΕΕ χρειάζεται επίσης έναν ισχυρό μηχανισμό αποστολής — μια ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση ατόμων με εγκληματικό παρελθόν ή κατηγορίες εναντίον τους. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, μόνο θα διαιωνίζεται ο κύκλος του μίσους και του διχασμού στην κοινωνία.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να φαίνονται δραστικά, αλλά είναι ο μόνος δρόμος προς τη σωτηρία. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η επιλογή πρέπει να είναι ξεκάθαρη—ή να υιοθετήσει μια ισχυρή στάση ή να αντιμετωπίσει ένα δραματικό εξισλαμισμό που θα την καταναλώσει την ήπειρο. Η τζιχάντ έχει ενταθεί και ο καιρός του εφησυχασμού έχει περάσει προ πολλού.

Καθώς οι φλόγες της αναταραχής συνεχίζουν να καταστρέφουν τους δρόμους της Δυτικής Ευρώπης, παραμένει μια αχτίδα ελπίδας. Εάν η ήπειρος βρει το θάρρος να αναλάβει τολμηρή δράση, θα μπορούσε να απελευθερωθεί από τα νύχια του ισλαμικού τρόμου. Η επιλογή είναι δική τους - μια επιλογή μεταξύ του χάους ή της ανάκτησης της Ευρώπης που ήξεραν κάποτε.

Σε αυτή τη μάχη κατά του εξτρεμισμού, η Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθεί: «Είστε έτοιμοι να σηκωθείτε και να πολεμήσετε; Ή θα αφήσετε τις φλόγες να σας κατασπαράξουν;» Η απάντηση θα καθορίσει το μέλλον τους, καλώς ή κακώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail