Το Κρεμλίνο αποκλείει αυτήν την στιγμή την επιστροφή στη συμφωνία για τα σιτηρά

Dmitry Dadonkin/ TASS
Freepen.gr - Η επιστροφή στη συμφωνία για τα σιτηρά είναι πλέον αδύνατη, καθώς οι όροι της σχετικά με τη Ρωσία δεν έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για παράταση της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, είπε: «Πράγματι, η επιστολή του κ. Γκουτέρες περιέγραψε για άλλη μια φορά ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και μια υπόσχεση ότι μια μέρα θα ήταν δυνατό να εκπληρωθεί το ρωσικό μέρος αυτών των συμφωνιών. Δυστυχώς, αυτήν την στιγμή είναι αδύνατο να επιστρέψουμε σε αυτή τη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, de facto η συμφωνία δεν εκτελέστηκε ποτέ.

«Ωστόσο, ο πρόεδρος Πούτιν κατέστησε σαφές πως η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει αμέσως τη συμφωνία μόλις εκτελεστεί», τόνισε ο Πεσκόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail