Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει ένα νέο υπερ-πύραυλο από το ΝΑΤΟ με βεληνεκές μέχρι την Κριμαία

Freepen.gr - Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, για να αποκτήσει τον πύραυλο Naval Strike (NSM) - ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς που μπορεί να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στην Κριμαία.

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η χώρα διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά σχετικά με το ενδεχόμενο παράδοσης από τη Βαρσοβία του συστήματος παράκτιας άμυνας μεγάλου βεληνεκούς Naval Strike στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, η πηγή είπε ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Η Ουκρανία θέλει να αποκτήσει πυραύλους Naval Strike από το πολωνικό οπλοστάσιο. Η παράδοση πυραύλων μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως το απόθεμα πυραύλων στη Βαρσοβία θα αποζημιωθεί εφόσον παραδοθεί το όπλο.

Σύμφωνα με ειδικούς, το Naval Strike είναι ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα, αλλά ένα ισχυρό όπλο που θα μπορούσε να δώσει στην Ουκρανία τη δυνατότητα να χτυπήσει θαλάσσιους και χερσαίους στόχους σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει πως με αυτόν τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, η Ουκρανία μπορεί να πλήξει έναν παράκτιο στόχο στην Κριμαία - μια περιοχή στρατηγικής σημασίας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail