Ένα ατού στο μανίκι του Πούτιν, μοιραίο για τη Δύση, αποκαλύφθηκε

pixabay / s2dungnguyen
Freepen.gr - Το ατού του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ο επερχόμενος χειμώνας του 2024, ο οποίος θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια σοβαρή ύφεση στη Δύση, εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος της CIA Τζέιμς Ρίκαρντς σε ένα άρθρο για το The Daily Reckoning.

"Το ατού του Πούτιν θα είναι ο επερχόμενος χειμώνας του 2024. Ο περασμένος χειμώνας στην Ευρώπη ήταν ασυνήθιστα ήπιος και η ΕΕ αγωνίστηκε να συμβαδίσει με τον ενεργειακό εφοδιασμό. Το επόμενο έτος ο καιρός μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκός. Η Ρωσία μπορεί να είναι πιο αδίστακτη όταν πρόκειται για την ουσιαστική διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου», γράφει ο ειδικός.

Ο αναλυτής σημειώνει ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα και προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την οικονομία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Rickards, η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλές τιμές ενέργειας και ύφεση στη Δύση.

Η Μόσχα έχει σημειώσει πως η Δύση δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την αποτυχία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Στις ίδιες τις δυτικές χώρες έχουν ακουστεί πολλές φορές απόψεις ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail