«Το Παρίσι κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση με την απόφαση για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς»

ΑΡ Photo/Αlexander Ζemlianichenko
Freepen.gr - Το Παρίσι εν γνώσει του έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με την απόφασή του να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιο την Παρασκευή.

«Το Παρίσι εν γνώσει του έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, επιβεβαίωσε το στοίχημά του στη συστηματική και αδιάλειπτη ενίσχυση των τρομοκρατών του Κιέβου με όλο και πιο θανατηφόρα οπλικά συστήματα που στοχεύουν στα νέα ρωσικά εδάφη, τους αμάχους και τις μη στρατιωτικές υποδομές», είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το Παρίσι «ενεργεί ανήθικα υποστηρίζοντας με όπλα όσους δοξάζουν τους Ναζί και ομολογούν οι ίδιοι τη φασιστική ιδεολογία». «Οι αναποφάσιστες αρχές στη Γαλλία προδίδουν τη μνήμη του Σαρλ ντε Γκωλ και των αντιφασιστών προγόνων», σημείωσε.

«Δεδομένης της πρόσφατης δήλωσης του [Γάλλου Προέδρου] Εμανουέλ Μακρόν ότι η λεγόμενη αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάστηκε προσεκτικά με την υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ, η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για την άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση των ΗΠΑ και των ευρωατλαντικών συμμάχων τους. Οι ζωές και η υγεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων γίνονται διαπραγματευτικό χαρτί όταν οι χώρες της «συλλογικής Δύσης» κάνουν πράξη τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα», ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail