Το αίτημα της Πολωνίας για πυρηνικά όπλα στο έδαφός της θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιεί η Ρωσία

Russian Defense Ministry Press Service
Freepen.gr - Η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε με μανία στα σχόλια του Πολωνού πρωθυπουργού Mateusz Morawiecki που ζητούσε η χώρα του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής πυρηνικών του ΝΑΤΟ και έχει προειδοποιήσει ότι μια τέτοια κίνηση θα αύξανε τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Morawiecki απηύθυνε έκκληση στο ΝΑΤΟ να επιτρέψει στην Πολωνία να ενταχθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα της συμμαχίας ως απάντηση στη Ρωσία που τοποθετεί πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Τα λόγια του προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών στη Μόσχα. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Γιούρι Σβίτκιν, προειδοποίησε ότι στην καλύτερη περίπτωση οι δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού θα οδηγούσαν σε έξαρση των εντάσεων, «αλλά το χειρότερο σενάριο είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος με τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Ο Σβίτκιν πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο προκλητικό και ότι δεν καταλαβαίνει πως σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση δε θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είπε ότι η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη στην πραγματικότητα και η κατοχή αυτών των όπλων δεν είναι απλώς να τα θαυμάζει ως εκθέματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail