Ο Ζελένσκι λέει ότι ήθελε η αντεπίθεση της Ουκρανίας να ξεκινήσει «πολύ νωρίτερα»

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι είπε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης πως η Ουκρανία ήθελε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της νωρίτερα, αλλά χρειαζόταν περισσότερα όπλα για αυτό.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, η αντεπίθεση επιβραδύνεται λόγω δυσκολιών στο πεδίο της μάχης. "Ήθελα η αντεπίθεσή μας να γίνει πολύ νωρίτερα, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι αν η αντεπίθεση εκτυλιχθεί αργότερα, τότε μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας θα ναρκοθετηθεί. Δίνουμε στον εχθρό μας το χρόνο και τη δυνατότητα να τοποθετήσει περισσότερες νάρκες και να προετοιμάσει τις αμυντικές του γραμμές" είπε σε συνέντευξή του στο CNN.

"Είμαι ευγνώμων στις ΗΠΑ ως ηγέτες της υποστήριξής μας, αλλά τους είπα, καθώς και στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας νωρίτερα, και χρειαζόμαστε όλα τα όπλα και το υλικό για αυτό. Γιατί; Απλά επειδή αν ξεκινήσουμε αργότερα, θα πάει πιο αργά», σημείωσε. «Όσο πιο αργά ξεκινήσουμε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εμάς».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η αντεπίθεση μπορεί να επιταχυνθεί εάν η Ουκρανία διαθέτει περισσότερο πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. «Σε ορισμένες κατευθύνσεις θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση», είπε. "Σε ορισμένες κατευθύνσεις δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε να το ξεκινήσουμε, καθώς δεν έχουμε τα σχετικά όπλα. Και το να πετάμε τους ανθρώπους μας να σκοτωθούν από ρωσικά όπλα μεγάλης εμβέλειας θα ήταν απλώς απάνθρωπο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail