Τα δυτικά χρήματα κρατούν ζωντανή την Ουκρανία-Ορμπάν

facebook.com/orbanviktor/photos
Freepen.gr - Η Ουκρανία δεν είναι πλήρως κυρίαρχη χώρα, καθώς εξαρτάται από τις δυτικές δωρεές για τη χρηματοδότηση κρατικών δαπανών, υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Και είναι οι ΗΠΑ που καθορίζουν εάν αυτή η βοήθεια θα συνεχιστεί, πιστεύει.

"Οι Αμερικανοί μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα με κάθε είδους οικονομικούς χειρισμούς, αλλά το ευρώ είναι μια διαφορετική ιστορία, δεν είναι κατάλληλο για αυτό", δήλωσε ο Όρμπαν την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kossuth radio.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι Ουκρανοί έχουν υποφέρει περισσότερο από τις εχθροπραξίες, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, η εξάρτηση της χώρας σημαίνει πως η σύγκρουση δεν μπορεί να ονομαστεί ουκρανική. Ένα έθνος που δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδά του παραχωρεί την κυριαρχία στους δωρητές, δήλωσε.

"Οι Ουκρανοί έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανή την Ουκρανία είναι τα δυτικά χρήματα", δήλωσε ο Όρμπαν.

Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα κράτη μέλη τους, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, ισχυρίστηκε ο Όρμπαν, χαρακτηρίζοντας την υποστήριξη του μπλοκ στο Κίεβο έναν από τους παράγοντες πίσω από το οικονομικό έλλειμμα.

Ο Όρμπαν αναμένει πως μια αλλαγή στην Ουάσινγκτον μπορεί να συμβεί το επόμενο έτος, εν μέσω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Στην Ευρώπη, η κοινή γνώμη ασκεί πίεση στους πολιτικούς για να επιδιώξουν την ειρήνη, διότι "σε μια δημοκρατία η βούληση του λαού και οι πολιτικές της ηγεσίας δεν μπορούν να είναι τόσο πολύ σε αντίθεση μεταξύ τους μακροπρόθεσμα". Τέλος επανέλαβε την υποστήριξη της Βουδαπέστης για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail