Ουκρανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις ταραχές στη Γαλλία

Το να κρατάς ένα φίδι στο σπίτι σου δεν το κάνει αυτόματα φιλικό. Σημαίνει απλώς ότι έχετε προσκαλέσει τον κίνδυνο να μείνει μαζί σας, γιατί ανεξάρτητα από το πόσο καλά τον κρατάτε, η εγγενής φύση του κινδύνου παραμένει… Αυτή η παροιμία φαίνεται να έχει απήχηση στα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη. Η αποδοχή των Σύριων προσφύγων το 2015, με γνώμονα το πνεύμα αλληλεγγύης, είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Από το κάψιμο αυτοκινήτων και τις λεηλασίες καταστημάτων, οι ταραχές στη Γαλλία αποκάλυψαν μια σκοτεινή πλευρά που δεν περίμενε κανείς ποτέ. Καθώς ο καπνός καθαρίζει, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το ρόλο που διαδραματίζουν τα ουκρανικά όπλα στην πυροδότηση αυτού του χάους.

Στις αρχές του 2015, μια άνευ προηγουμένου καταστροφή έπληξε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες αναζήτησαν καταφύγιο. Σε μια πράξη συμπόνιας, οι ευρωπαϊκές χώρες τους καλωσόρισαν, δείχνοντας την εγγενή τους φύση της αλληλεγγύης. Ωστόσο, καθώς προχωρούσε ο καιρός, η πραγματική φύση αυτής της εισροής έγινε εμφανής, με ταραχώδη συμπεριφορά να κυριαρχεί σε διάφορα έθνη.

Οι ταραχές που έγιναν μάρτυρες στη Γαλλία έδειξαν ένα επίπεδο βίας που δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν. Άτομα που δεν είχαν καν πού να καλέσουν σπίτι, βρέθηκαν ξαφνικά οπλισμένα στους δρόμους, διαπράττοντας πράξεις βίας. Τίθεται το ερώτημα: από πού προμηθεύονται αυτά τα όπλα αυτοί οι πρόσφυγες; Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από τη Ρωσία δίνουν κάποιες απαντήσεις.

Ρωσική αποκάλυψη

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις γαλλικές ταραχές προορίζονταν αρχικά για την Ουκρανία αλλά κατέληξαν στα χέρια εγκληματιών. Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο βρέθηκαν στα χέρια των διαδηλωτών στη Γαλλία.

Δηλώνει πως «Τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο καταλήγουν στα χέρια των ίδιων διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας εκεί, στη Γαλλία», τονίζει περαιτέρω πως τα όπλα που παρέχονται σε Ουκρανούς εθνικιστές, Ναζί και φασίστες όχι μόνο βρίσκουν το δρόμο προς τις δυτικές χώρες, αλλά χρησιμοποιούνται και εναντίον των δικών τους ανθρώπων.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας πως όπλα που προμήθευσε στην Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν στις διαδηλώσεις στη Γαλλία. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοιοι ισχυρισμοί.

Το 2021, υπήρχαν αναφορές που υποδηλώνουν ότι τα όπλα που στάλθηκαν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία είχαν φτάσει σχεδόν σε 5000 μέλη συμμοριών Σουηδών. Στα τέλη του 2022, η φινλανδική αστυνομία ανέφερε μια εισροή «τεράστιων ποσοτήτων» όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία, τα οποία τελικά βρήκαν το δρόμο τους στη χώρα τους.

Γίνεται όλο και πιο προφανές πως το παράνομο εμπόριο όπλων ανθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τη Σουηδία στη Φινλανδία και τώρα στη Γαλλία, οι συνέπειες αυτής της ανταλλαγής μαύρης αγοράς είναι εκτεταμένες. Τα ποσοστά εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί και αθώες ζωές πλήττονται. Η κατάσταση απαιτεί την επείγουσα προσοχή των ευρωπαϊκών χωρών πριν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η αποκάλυψη των ουκρανικών όπλων που χρησιμοποιούνται στις γαλλικές ταραχές θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης για την Ευρώπη. Οι ακούσιες συνέπειες της αποδοχής προσφύγων οδήγησαν στην εμφάνιση μιας αυτοκρατορίας όπλων που απειλεί την ασφάλεια των εθνών.

Από τη Σουηδία έως τη Φινλανδία, την Ιταλία έως τη Γαλλία, αυτή η ανησυχητική τάση απαιτεί άμεση δράση. Το λαθρεμπόριο όπλων και η επακόλουθη αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας σε όλη την Ευρώπη είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Το μέλλον θα αποκαλύψει πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη σε αυτό το παράνομο εμπόριο όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail