Η Γαλλία θα στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία-Μακρόν

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Γαλλία θα προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για να στηρίξει τη συνεχιζόμενη αντεπίθεσή της, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Το Μάιο, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που έστειλε αυτό το είδος όπλων στο Κίεβο.

Μιλώντας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας την Τρίτη, ο Μακρόν δήλωσε πως "έλαβε την απόφαση να αυξήσει τις παραδόσεις όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία [για] να τους επιτρέψει να χτυπήσουν βαθιά [στο εχθρικό έδαφος]. Πρόσθεσε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να τηρεί την πολιτική του να βοηθά την Ουκρανία στην "υπεράσπιση της επικράτειάς της".”

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κάθριν Κολόνα δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως το Παρίσι σχεδιάζει να ενισχύσει την στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα πυροβολικού και αεράμυνας τονίζοντας πως η Γαλλία ήταν αποφασισμένη να "εκπληρώσει αυτή τη δέσμευση”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail