Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη λύση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ivan Noyabrev/TASS
Freepen.gr -
Οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά τη Δευτέρα - το μέρος της συμφωνίας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει εκπληρωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας δεν ισχύουν πλέον. Η προθεσμία, όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, είναι η 17η Ιουλίου. Δυστυχώς, το μέρος της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί. Ως αποτέλεσμα, τερματίστηκε», είπε.

«Μόλις εκπληρωθεί το ρωσικό μέρος [της συμφωνίας], η ρωσική πλευρά θα επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σημείωσε επίσης ότι η θέση της Ρωσίας για την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία σιτηρών ανακοινώθηκε πριν από την πιο πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στη Γέφυρα της Κριμαίας και αυτή η επίθεση δεν επηρεάζει την απόφαση της Μόσχας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail