Έλα να πάμε στο νησί και φέρε τον Ταγίπ μαζί!

«Στης ακρίβειας τον καιρό πήγα να διαπραγματευτώ». Παλαιό τραγουδάκι ελαφρά διασκευασμένο στη σημερινή πραγματικότητα της κουβέντας με την Τουρκία για δήθεν καλές σχέσεις, ηρεμία, ησυχία και όχι πολεμικές κραυγές. Που κανένας δεν τις θέλει φυσικά, εκτός και αν πας να χάσεις τον τόπο σου, που με πολύ αίμα και αγώνα κατάφεραν να τον κάνουν δικό σου, τόσοι αγωνιστές και πατριώτες που πίστεψαν στην ιδέα της Ελλάδας.

Τώρα έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα, μόνο σε φθηνούς καφέδες, σε επιδόματα και σε τηλεοπτικά σήριαλ, νομίζοντας ότι κι εσύ θα γίνεις κάποτε πρωταγωνιστής και θα σε κυνηγάνε για αυτόγραφα και όχι για τα χρέη σου από δάνεια στις τράπεζες.

Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου θέλουν οι Τούρκοι; Θα γίνει κι αυτό, αφού πρώτα επέλθει η έξοδος ανθρώπων και κατοίκων… Με τέτοιες τιμές σε εισιτήρια καραβιών, σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, σε τρόφιμα και ενοίκια, η ελληνική διακυβέρνηση δε συμφέρει καθόλου.

Όταν λοιπόν καταστεί αβάσταχτη και ασύμφορη η διαμονή στο νησί, και φύγουν οι πιο πολλοί κάτοικοι, όπως φεύγουν γενικά οι Έλληνες στο εξωτερικό και γίνει το νησί βραχονησίδα, τότε θα είναι πιο εύκολο να διεκδικηθεί από τον οποιονδήποτε. Άσε που αυτοί που γνωρίζουν τον ήρωα του survivor και την τελευταία χαριτωμένη τηλεπαρουσιάστρια, αν τους ρωτήσεις πού βρίσκεται η Ανάφη, ή η Αστυπάλαια μπορεί να σου πουν ότι είναι δίπλα από την Σπάρτη.

Αυτοί οι πολίτες που ζωγραφίζουν λιοντάρια τατουάζ στο κορμί τους και άμα δουν λιοντάρι θα χεστούν επάνω τους, λέτε να ενδιαφέρονται για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών; Από νησιά ξέρουμε μόνο τη Μύκονο τη Μέκκα της Ελληνικής ματαιοδοξίας… «Έλα να πάμε στο νησί και φέρε τον Ταγίπ μαζί»…

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail