Η Αλγερία έκανε αίτηση για ένταξη στους BRICS, θέλει μερίδιο 1,5 δισ. δολάρια στη New Development Bank

Freepen.gr - Η Αλγερία υπέβαλε επίσημα αίτηση για ένταξη στον όμιλο BRICS των αναδυόμενων οικονομιών και υπέβαλε αίτημα να γίνει μέτοχος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης με ποσό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Πρόεδρος Abdelmadjid Tebboune, όπως μετέδωσε το Ennahar TV.

«Υποβάλαμε επίσημα αίτηση για ένταξη στον όμιλο BRICS, στείλαμε μια επιστολή ζητώντας να γίνουμε μέτοχοι στην τράπεζα... Η πρώτη συνεισφορά της Αλγερίας στην τράπεζα θα είναι 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Tebboune.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την επίσκεψη του Tebboune στην Κίνα, κατά την οποία οι δύο πλευρές υπέγραψαν 19 συμφωνίες συνεργασίας. Το Πεκίνο συμφώνησε να επενδύσει 36 δισεκατομμύρια δολάρια στο βορειοαφρικανικό έθνος στη μεταποίηση, τη νέα τεχνολογία, την οικονομία της γνώσης, τις μεταφορές και τη γεωργία.

Ο Tebboune είπε επίσης στον Κινέζο πρόεδρό του Xi Jinping πως το Αλγέρι είναι έτοιμο να παίξει «ενεργό ρόλο» στην πρωτοβουλία Belt and Road για την εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών με την Κίνα. Οι εισαγωγές της Αλγερίας από την Κίνα έχουν αυξηθεί από 400 εκατομμύρια δολάρια το 2003 σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail