Corriere Della Sera: η πολιτική της ΕΕ μετατράπηκε σε κατάρα για την Ουκρανία

Freepen.gr - Η αποδοχή των Ουκρανών προσφύγων από τις ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε σε δημογραφική κρίση στην Ουκρανία, γράφει σε άρθρο του ο Lorenzo Cremonesi στην Corriere Della Sera, αναφέροντας αναφέρει τα λόγια του Ουκρανού καθηγητή Oleksandr Demenchuk.

«Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς (πρόσφυγες) δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ουκρανία. Τα παιδιά σπουδάζουν σε γερμανικά, πολωνικά, αυστριακά, γαλλικά και ολλανδικά σχολεία. Οι μαμάδες βρήκαν αμέσως δουλειά. Η πολιτική της ευρωπαϊκής φιλοξενίας στην αρχή μας φάνηκε ένα θαύμα γενναιοδωρίας, αλλά έγινε κατάρα», είπε ο Demenchuk.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες με ημερομηνία 11 Ιουλίου, 5.949.500 Ουκρανοί πρόσφυγες καταγράφηκαν στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ιδίως στην Πολωνία, περισσότερα από τα μισά παιδιά προσφύγων δε φοιτούν σε σχολεία. Το τμήμα υποστήριξε πως τα τόσο χαμηλά ποσοστά συνδέονται με τη συχνή μετεγκατάσταση Ουκρανών στην πατρίδα τους και πίσω, καθώς και με το γλωσσικό εμπόδιο και την αδυναμία των σχολείων να δεχτούν νέους μαθητές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail