Ο συνασπισμός των ΗΠΑ αναπτύσσει περισσότερους πληρεξουσίους του στο μέτωπο με τον συριακό στρατό στο Deir Ezzor

sdf-press.com
Freepen.gr - Επικαλούμενο τοπικές πηγές, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε αρκετές μονάδες από τις ειδικές δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τις συνδεδεμένες δυνάμεις αλ-Σαναντίντ στη βάση του στο εργοστάσιο αερίου Conoco στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, αναφέρει το southfront.org.

Η βάση Conoco βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα σύμπλεγμα επτά πόλεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, τη Hatla, την Al-Jeneina, τον Murat, το Mazloum, την al-Hussainia, την al-Tabia και το Khasham, οι οποίες βρίσκονται υπό την κυριαρχία του Συριακού Στρατού [SAA] και των συμμάχων του.

Η στρατιωτική συσσώρευση από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό και τους πληρεξουσίους του στο Deir Ezzor ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αρκετές αναφορές έκαναν λόγο για σχέδιο του συνασπισμού να εξαπολύσει επίθεση στις επτά πόλεις που ελέγχονται από την κυβέρνηση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για παρόμοια στρατιωτική συσσώρευση στη φρουρά του συνασπισμού στη νοτιοανατολική περιοχή al-Tanf, με ορισμένες πηγές να κάνουν λόγο για σχέδιο επίθεσης από εκεί προς την κατεύθυνση του Deir Ezzor για να τερματιστεί η παρουσία του SAA και των συμμάχων του στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι πηγές του Sputnik ανέφεραν ότι ο συνασπισμός μπορεί πράγματι να σχεδιάζει να εξαπολύσει μια τέτοια επίθεση χρησιμοποιώντας αραβικές φατρίες που συνδέονται με τις SDF, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων al-Sanadid, του στρατιωτικού συμβουλίου της φυλής Bakara, του στρατιωτικού συμβουλίου Hajin, του στρατιωτικού συμβουλίου του Deir Ezzor, ακόμη και των επαναστατών της Ταξιαρχίας Raqqa.

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποίησε συνάντηση με ηγέτες αραβικών φυλών στο Ντέιρ Εζόρ στη βάση του στις πετρελαιοπηγές al-Omar στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας στις 14 Ιουλίου, ανέφερε το Sputnik, επικαλούμενο πηγές του.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ηγέτες των φυλών εξέφρασαν την αντίρρησή τους για το προτεινόμενο σχέδιο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καθώς θα έχυνε το αίμα των Αράβων και στις δύο πλευρές του μετώπου.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Sputnik, τοπικές πηγές αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέδια για επίθεση εναντίον του SAA και των συμμάχων του σημειώνοντας πως η στρατιωτική συσσώρευση στο Deir Ezzor είχε σκοπό να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας σε περιοχές που κατείχαν ο συνασπισμός και οι SDF. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail