Σοβαρή ζημιά σε αμερικανικό Drone MQ-9 Reaper από ρωσικό Su-35 πάνω από τη Συρία

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο μεγάλο περιστατικό με τη Ρωσία στον ουρανό της Συρίας, μετά από μια σειρά εχθρικών στενών συναντήσεων μεταξύ ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που φαινομενικά εκτελούσαν αποστολές κατά του ISIS.

Ο στρατός λέει ότι ένα  αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper υπέστη ζημιά αφού αναχαιτίστηκε και παρενοχλήθηκε από ένα μαχητικό Su-35, κατά τη διάρκεια της οποίας το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος απελευθέρωσε φωτοβολίδες  κοντά στο αμερικανικό drone το οποίο υπέστη ζημιά στον έλικα.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή, πιθανώς πάνω ή κοντά στην ανατολική Συρία, όπου η Ουάσιγκτον διατηρεί επί χρόνια παρουσία στρατευμάτων και έχει καταλάβει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι μια εκστρατεία Ρωσίας και Ιράν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να πιέσει τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν από την περιοχή και να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η Μόσχα εξέδωσε ένα αντίθετο αφήγημα, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απερίσκεπτες πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών που παραλίγο να συγκρούονται με ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον ουρανό της Συρίας μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης Άσαντ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail