Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τουρκικά drones και εμείς τη φυλάμε με τους Patriot

Freepen.gr - Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία έγινε μάρτυρας της υπογραφής πολλών συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών. Ίσως αυτό που ενδιαφέρει είναι η παρουσία της εταιρείας κατασκευής drones “Baykar” στην αντιπροσωπεία, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιωτική, μη κυβερνητική εταιρεία.

Όπου ο κ. Haluk Ozdemir, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, υπέγραψε συμφωνία με τον Υπουργό Άμυνας, Πρίγκιπα Khalid bin Salman. Έχουν ήδη προκύψει αναφορές για συμφωνία Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για την αγορά του Ακιντζί.

Ο τύπος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση και ανέφερε μόνο: «Σύμβαση εξαγοράς μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της τουρκικής εταιρείας «Baykar».

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο τύποι που θα τεθούν σε υπηρεσία με τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, δηλαδή το Bayraktar TB-2 και το Akinji.

Ο Πρόεδρος της Baykar χαρακτήρισε τη σύμβαση ως τη μεγαλύτερη αμυντική και αεροπορική εξαγωγική σύμβαση στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει μεταφορά τεχνολογίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Υπογράφηκαν δύο συμβάσεις εξαγοράς μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της τουρκικής Baykar Defense Industries Company, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Άμυνας θα αποκτήσει drones με στόχο την ανύψωση την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση των αμυντικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων του Βασιλείου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail