Τουρκικά drones εισβάλλουν στην Αφρική

Freepen.gr - Η ροή τουρκικών drones στην Αφρική αυξάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, οι αφρικανικές χώρες άρχισαν να αποκτούν drones κατηγορίας MALE (δηλαδή drones μεσαίου υψομέτρου, μεγάλης διάρκειας).

Υπάρχουν πολλά τουρκικά drones στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Bayraktar TB2, TAI Anka, Bayraktar Akinci και σύντομα TAI Aksungur.

Το Bayraktar TB2 που σχεδίασε η Baykar είναι παρόν σε δεκάδες αφρικανικές χώρες σύμφωνα με πηγές, καθιστώντας το το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο MALE drone στην ήπειρο.

Μπόρεσε να προσφέρει ένα μέσο πληροφοριών και επίθεσης με χαμηλότερο κόστος σε χώρες όπως ο Νίγηρας, το Μάλι, το Τόγκο, η Μπουρκίνα Φάσο.

Η TAI Anka είναι επίσης παρούσα σε δύο χώρες (Τσαντ και Τυνησία) και σύμφωνα με πηγές, κάποιες μονάδες έχουν παραγγελθεί από την Αλγερία. Σχεδιάστηκε από την Turkish Aerospace Industry Company.

Τουλάχιστον 2 έχουν παραδοθεί στο Τσαντ και τουλάχιστον 5 στην Τυνησία. Η Αλγερία ζήτησε επίσης 10, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Bayraktar Akinci φαίνεται να βρίσκεται στη Λιβύη σύμφωνα με διάφορες πηγές. Το Bayraktar Akinci είναι ένα drone HALE (High Altitude Long Flight Ability) που σχεδιάστηκε από τον Baykar.

Το TAI Aksungur θα είναι σίγουρα ένας νέος παίκτης στην αφρικανική ήπειρο. Πρόκειται για drone που χρησιμοποιεί τεχνολογίες TAI Anka σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Δύο χώρες το έχουν ήδη ζητήσει, σύμφωνα με πηγές όπως η Αγκόλα και η Αλγερία.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail