Οι ΗΠΑ καθυστερούν την έγκριση της εκπαίδευσης των F-16 για την Ουκρανία-Politico

pixabay / wietzenu
Freepen.gr - Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημη έγκριση από την Ουάσιγκτον για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 σχεδιασμένα από τις ΗΠΑ, ανέφερε το Politico την Παρασκευή, επικαλούμενη πηγές.

Ο "διεθνής συνασπισμός" που επιδιώκει να βοηθήσει το Κίεβο να προμηθευτεί F-16 και να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία στα μέσα Μαΐου, με τις ΗΠΑ να να εντάσσονται αργότερα. Συνολικά 11 χώρες υποστήριξαν την πρωτοβουλία, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο κατάρτισης στη Ρουμανία.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει εγκρίνει το αίτημα μεταφοράς εγχειριδίων οδηγιών, προσομοιωτών πτήσης και άλλου υλικού που απαιτείται για την εκπαίδευση, δήλωσε το Politico, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν τελικά το πράσινο φως στην κίνηση.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Γκάρον Γκαρν δήλωσε ότι το αίτημα "εξακολουθεί να εξετάζεται".

Ο William Laplante, επικεφαλής της εξαγοράς του τμήματος, δήλωσε στο μέσο πως το Πεντάγωνο πρέπει να "βεβαιωθεί ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τα τεχνικά εγχειρίδια που μεταφράζονται και τα πακέτα δεδομένων τεχνολογίας και ένα σχέδιο διατήρησης" πριν εγκρίνει τη μεταφορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail