«Η Ρωσία θα θεωρήσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία ως απειλή στην πυρηνική σφαίρα»

Freepen.gr - Το ίδιο το γεγονός ότι η Ουκρανία εκμεταλλεύεται μαχητικά αεροσκάφη F-16 που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως δυτική απειλή στην πυρηνική σφαίρα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lenta.ru.

"Μόνο ένα παράδειγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης των γεγονότων είναι τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου", δήλωσε ο Λαβρόφ. "Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, πως η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Καμία διαβεβαίωση δε θα βοηθήσει εδώ".

«Κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, οι στρατιώτες μας δεν πρόκειται να εξακριβώσουν εάν κάθε συγκεκριμένο αεροσκάφος αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένο για την παράδοση πυρηνικών όπλων ή όχι», συνέχισε. «Θα θεωρήσουμε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τέτοια συστήματα ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το γεγονός ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία που θα  καταστροφικές συνέπειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail