Νέο ΟΧΙ του Μενέντεζ στην πώληση F-16 στην Τουρκία

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, επιβεβαίωσε στις 26 Ιουλίου ότι συνεχίζει να αντιτίθεται στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ουάσιγκτον στην Τουρκία.

Ο Μενέντεζ είπε στο Reuters πως οι απόψεις του για την πώληση στην Άγκυρα παραμένουν αμετάβλητες, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας». Ο Αμερικανός γερουσιαστής έκανε την παρατήρηση εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Τουρκία ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει τη συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για την επιβεβαίωση του υποψηφίου του Μπάιντεν ως υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, ο Αμερικανός γερουσιαστής εξήγησε την αντίθεσή του στην πώληση όπλων, επισημαίνοντας τις κακές σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Μενέντεζ ρώτησε: "Πώς λειτουργεί για εμάς να έχουμε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ να είναι πολεμικός απέναντι στον άλλο και κάποιος να του πουλάει F-16;"

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μπάιντεν εγκρίνει την πώληση όπλων, το Κογκρέσο, οι επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής εξακολουθούν να μπορούν να θέσουν τη συμφωνία σε «αναμονή» λόγω των επιπλοκών και των ανησυχιών τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την τουρκική κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail