F-22 Raptor και F-35 για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά Su-35 στη Συρία;

Freepen.gr - Με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, υπάρχουν φόβοι για πιθανή κλιμάκωση και λανθασμένους υπολογισμούς που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει το defense-arabic.com.

Τις τελευταίες ημέρες, οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση ανταλλάσσονται κατηγορίες για παραβιάσεις των πρωτοκόλλων μη σύγκρουσης. Και οι δύο πλευρές ανέφεραν σοβαρές συγκρούσεις σχεδόν καθημερινά αυτήν την εβδομάδα, μια σαφής ένδειξη της κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων στη Συρία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 12 αμερικανικά μαχητικά F-35 stealth έφτασαν στη Μέση Ανατολή για να ενισχύσουν την αεροπορική δύναμη της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στην περιοχή. Αν και αυτή η ανάπτυξη στόχευε κυρίως στην ανερχόμενη στρατιωτική δύναμη του Ιράν, θεωρήθηκε επίσης ως αντίσταση στην παρενόχληση των πιλότων της USAF από ρωσικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, τα αεροσκάφη stealth F-22 αναπτύχθηκαν πρόσφατα από την Ευρώπη στην Ιορδανία ως μέρος μιας προσωρινής περιστροφής που αποσκοπούσε να αποτρέψει τους ελιγμούς των Ρώσων πιλότων στην περιοχή. Αυτό δημιούργησε φόβους για πιθανή αεροπορική σύγκρουση.

Η ανάπτυξη μαχητικών stealth F-35 στην περιοχή τροφοδότησε τις εικασίες ότι τα τζετ θα μπορούσαν να συναντήσουν τα Su-35 και Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS). Υπό το πρίσμα των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια κλιμάκωση μπορεί να μην είναι μακριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail