Το Ισραήλ θα παραγγείλει και τρίτη μοίρα F-35 από τις ΗΠΑ

Israel Defense Forces
Freepen.gr - Στις 2 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μια τρίτη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35 θα παραγγελθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε κοινή δήλωση με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), το υπουργείο είπε πως ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ενέκρινε τη σύσταση που πρότεινε ο αρχηγός του IDF, αντιστράτηγος Herzi Halevi, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Eyal Zamir καιο  αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), Υποστράτηγος Tomer Bar, για την προμήθεια της τρίτης μοίρας F-35.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ πρόσθεσε ότι θα εκδώσει επίσημη επιστολή αιτήματος στο Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35 Lightning II του αμερικανικού στρατού.

«Αυτό το βήμα θα διευκολύνει την έγκριση και την υπογραφή της συναλλαγής τους επόμενους μήνες», ανέφερε η δήλωση.

Τα επιπλέον 25 F-35 θα ανεβάσουν τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών stealth του Ισραήλ σε 75 τα επόμενα χρόνια. Η νέα συμφωνία για τα F-35, η οποία υπολογίστηκε στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρηματοδοτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Η IAF χρησιμοποιεί μια ειδική έκδοση του F-35A τροποποιημένη με συστήματα κατασκευής Ισραήλ. Αυτή η έκδοση είναι γνωστή ως F-35I "Adir".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail