Η Δύση δεν είναι προετοιμασμένη για σύγκρουση με την Κίνα - FT

Freepen.gr - Οι ελλείψεις πυρομαχικών που αποκαλύφθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία ώθησαν ορισμένες αμερικανικές δεξαμενές σκέψης να ελέγξουν τα αποθέματα στη Δύση και να τα βρουν να αναζητούνται, ανέφεραν οι Financial Times την Τετάρτη. Ούτε η στρατιωτική βιομηχανία των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να βοηθήσει.

Ένα πολεμικό παιχνίδι του Κέντρου Στρατηγικών και διεθνών μελετών (CSIS) μιας σύγκρουσης με την Κίνα για την Ταϊβάν έδειξε πως οι ΗΠΑ είχαν μόνο περίπου 450 αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αρκετούς για περίπου μια εβδομάδα.

Μια άλλη δεξαμενή σκέψης, το κέντρο νέας αμερικανικής ασφάλειας (CNAS), δήλωσε ότι η υπάρχουσα απογραφή πυραύλων είναι "πολύ μικρή για να αμβλύνει μια αρχική εισβολή, πόσο μάλλον να επικρατήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση εναντίον της Κίνας."Για να αποτρέψει και να νικήσει το Πεκίνο, το Πεντάγωνο "χρειάζεται μεγάλα αποθέματα πυραύλων stand-off, θαλάσσιων όπλων επίθεσης και πολυεπίπεδης αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας", κατέληξε το CNAS.

Σύμφωνα με τους FT, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2024 για να αγοράσει 118 αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (LRASM), σε σύγκριση με το ήμισυ αυτού του ποσού για 83 πυραύλους το προηγούμενο έτος. Το Πεντάγωνο θέλει επίσης 30 δισεκατομμύρια δολάρια για πυρομαχικά, αύξηση 23% σε σχέση με τα επίπεδα του 2023 και 315 δισεκατομμύρια δολάρια για νέα όπλα.

Το CNAS έχει σημειώσει ότι το Πεντάγωνο τείνει να δίνει προτεραιότητα σε είδη όπως πλοία, αεροπλάνα και τανκς, "αφήνοντας πυραύλους και πυρομαχικά με ανεπαρκή χρηματοδότηση”.

Οι FT αποκάλυψαν πως οι Δυτικές δυνάμεις έχουν δαπανήσει συνολικά 170 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία από το Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, το Κίεβο εξακολουθεί να διαμαρτύρεται για έλλειψη πυρομαχικών.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ έχει περάσει δεκαετίες δίνοντας προτεραιότητα στην αποτελεσματικότητα και υιοθετώντας την αλυσίδα εφοδιασμού που χρησιμοποιείται από άλλες βιομηχανίες, σύμφωνα με τους FT, αφήνοντάς το ανίκανη να αυξήσει την παραγωγή σε καιρό πολέμου. Η έλλειψη ανταλλακτικών και εργατικού δυναμικού αποτελεί επί του παρόντος πρόβλημα.

Η αμυντική βιομηχανία είναι τόσο εδραιωμένη που δεν μπορεί να επεκταθεί πολύ γρήγορα για να υποστηρίξει μια μεγαλύτερη ζήτηση", δήλωσε ο Stacie Pettyjohn του CNAS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail