GT: Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κρύβει αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη

pixabay / WiR_Pixs
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κρύβονται πίσω από την υποστήριξη της Ουκρανίας, αυξάνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη, γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Blacklock σε άρθρο για τους Global Times.

«Υπό το πρόσχημα της υποστήριξης της Ουκρανίας, η Αμερική επεκτείνει και ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην Ευρώπη με τρόπο που απειλεί περαιτέρω να ωθήσει το ρολόι της καταστροφής πιο κοντά στα μεσάνυχτα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιταχυνόμενη δίνη δράσης και αντίδραση μέχρι να υπάρξει άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί η σύγκρουση», είπε ο συγγραφέας.

Ο Μπλάκλοκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ «είναι κλειδωμένο σε ένα φαύλο κύκλο» από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγει. Η συμμαχία δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει για ειρήνη στην Ουκρανία και οι ενέργειές της απλώς επιδεινώνουν τη σύγκρουση.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δεν αλλάζει τίποτα και απλώς παρατείνει τον πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail