Harper's: ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου λόγω της ασυνήθιστης πολιτικής των ΗΠΑ

pixabay / WikiImages
Freepen.gr - Η ασυνήθιστη εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ρωσίας έχει φέρει τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Harper's.

Όπως σημειώνεται στο περιοδικό, ο Αμερικανός διπλωμάτης και ιστορικός George Kennan είχε προβλέψει το 1997 πως η επιθυμία των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν την ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν «το πιο μοιραίο λάθος της πολιτικής της Ουάσιγκτον σε ολόκληρη την εποχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες μόνο διεύρυναν ανεπιτήδευτα τις δεσμεύσεις τους στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας και των πυρηνικών διασφαλίσεων, δημιουργώντας έτσι διαρκώς διευρυνόμενα σύνορα ανασφάλειας", αναφέρει το άρθρο. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, δεν δίνεται επαρκής προσοχή στην πυρηνική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

"Η Ουάσιγκτον πλησιάζει ξεκάθαρα σε άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα. Βεβαίως, οι πυρηνικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, που είναι πάντα έτοιμες, βρίσκονται τώρα σε κατάσταση συναγερμού. Εκτός από την κρίση της Καραϊβικής, ο κίνδυνος μιας ταχείας και καταστροφικής κλιμάκωσης μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι υψηλότερη από τότε ή στην ιστορία», παραπονέθηκε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail