Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-S4 ακρωτηριάζει τα δυτικά κατευθυνόμενα όπλα

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει μάθει πώς να απενεργοποιεί το κατευθυνόμενο όπλο πυροβολικού M982 Excalibur, το σύστημα JDAM-ER, και να καταρρίπτει 5.000 ουκρανικά drones κάθε μήνα. Αυτά τα στοιχεία αποκάλυψε το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Σημειώθηκε ότι από το Μάρτιο του 2023, τα κατευθυνόμενα με GPS βλήματα ακριβείας Excalibur που χρησιμοποιεί η Ουκρανία από πέρυσι έχουν σταματήσει να πλήττουν στόχους.

Τα αμερικανικά πυρομαχικά, που εξέπληξαν αρχικά τον ουκρανικό στρατό με την ακρίβεια των χτυπημάτων του, άρχισαν να πέφτουν και να αποτυγχάνουν να χτυπήσουν τους στόχους τους. Οι εβδομάδες πέρασαν χωρίς καμία επιτυχία, έγραψε το περιοδικό.

Προβλήματα έχουν επίσης προκύψει με τις εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με JDAM-ER, οι οποίες επιτρέπουν στα στρατεύματα να αυξάνουν την ακρίβεια των συμβατικών βομβών με τη βοήθεια GPS.

Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις έμαθαν επίσης πώς να απενεργοποιούν μεγάλο αριθμό ουκρανικών UAV.

«Μερικές φορές οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να χάσουν έως και 10.000 drones το μήνα. Περίπου οι μισές από αυτές τις απώλειες εκτράπηκαν όταν το σήμα GPS κόπηκε», είπε ένας ανώτερος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας που μίλησε στο περιοδικό.

Τα στοιχεία του περιοδικού επιβεβαίωσαν αναλυτές του Βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών. Το Μάιο έγραψαν πως εν αναμονή μιας ουκρανικής αντεπίθεσης, η Ρωσία είχε αυξήσει τις δυνατότητές της στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Την Κυριακή, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου καταστέλλουν τα ηλεκτρονικά του εχθρού. «Το πλήρωμα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-S4 συνεχίζει να σαρώνει τον εναέριο χώρο για να ανιχνεύσει και να ταξινομήσει αερομεταφερόμενα αντικείμενα», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ρωσικού συγκροτήματος Krasukha-S4 επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν όλους τους τύπους εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κινούνται σε χαμηλά υψόμετρα.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail