Ανυπεράσπιστη απέναντι στα ρωσικά Lancet δηλώνει η Ουκρανία - Τα βάζει με τη Δύση

JSC Concern Kalashnikov UAV-kamikaze ZALA - "Lancet-3"
Freepen.gr - Τα ουκρανικά στρατεύματα δε διαθέτουν όπλα από δυτικούς συμμάχους για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά drones Lancet, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Γιούρι Σακ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph.

"Η υπηρεσία πληροφοριών μας λέει ότι οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να επενδύουν περισσότερα στην παραγωγή αυτών των drones. <...> Ας μην επαινούμε τους Ρώσους, αλλά αυτό είναι ένα καλό όπλο. <...> Ανησυχούμε για οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τον εξοπλισμό μας ή αποτελούν κίνδυνο για τα στρατεύματά μας», είπε ο Σακ.

Η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει, για παράδειγμα, δωρίζοντας γερμανικά άρματα μάχης Gepard και αυστραλιανά τεθωρακισμένα οχήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς Hawkei, καθώς και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, στο Κίεβο, ανέφερε ο Σακ. Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του υπουργού επέπληξε την Αυστραλία ότι προσπαθεί να «βρει κάποιες προφάσεις» για να μην στείλει τα οχήματά της στην Ουκρανία.

"Ο σύγχρονος εξοπλισμός παρεμβολής είναι μια πολύ σημαντική πτυχή των δυνατοτήτων μας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αλλά μας λείπει πραγματικά αυτό, και βασιζόμαστε στους συμμάχους μας και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα έχουμε κάτι περισσότερο από αυτούς", παραπονέθηκε ο Σακ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail