Η ΕΕ εισάγει περισσότερο LNG από το αέριο με αγωγούς για πρώτη φορά

pixabay / djedj
Freepen.gr - Η όρεξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αυξήθηκε πέρυσι καθώς το μπλοκ αγωνίστηκε να αντισταθμίσει τις χαμένες προμήθειες αγωγών από τη Μόσχα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ενέργειας (EI).

Η ετήσια στατιστική ανασκόπηση της EI για την παγκόσμια ενέργεια έδειξε ότι οι ευρωπαϊκές εισαγωγές φυσικού αερίου αγωγών το 2022 ήταν περίπου 151 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σε σύγκριση με 232 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα. Η πτώση κατά 35% σε ετήσια βάση έρχεται σε αντίθεση με τις εισαγωγές LNG, οι οποίες αυξήθηκαν στα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πέρυσι από 108 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα. Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο εισαγωγών, το μπλοκ των 27 μελών έπρεπε να κατασκευάσει τερματικούς σταθμούς εισαγωγής για LNG.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία ανέτρεψε "τις υποθέσεις σχετικά με την προσφορά σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Nick Wayth, Διευθύνων Σύμβουλος της EI με έδρα το Λονδίνο. Οι μετατοπίσεις "προκάλεσαν κρίση τιμών και βαθιές πιέσεις κόστους ζωής σε πολλές οικονομίες", εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail