Άλλη μία ανησυχητική κοινωνική τάση που επιταχύνθηκε από τα Lockdown…

pixabay / Himsan
Κοιτάζοντας πίσω, μπορούμε να δούμε ότι τα lockdown προκάλεσαν τόση ζημιά. Επηρέασαν πολύ την ψυχική μας υγεία, την οικονομία, ακόμη και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Αλλά ένα πράγμα το οποίο δε συζητιέται πολύ είναι ο αντίκτυπος που είχαν τα lockdown στον εκκλησιασμό στην Αμερική. Το 1958, μια έρευνα της Gallup διαπίστωσε πως το 49 τοις εκατό των Αμερικανών είχαν πάει στην εκκλησία τις τελευταίες 7 ημέρες. Αυτός ο αριθμός άρχισε να μειώνεται τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 1972 μόνο το 40 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσαν ότι είχαν πάει στην εκκλησία τις τελευταίες 7 ημέρες. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Από το 1972 μέχρι το 2012, η ​​προσέλευση στην εκκλησία τις τελευταίες 7 ημέρες κυμάνθηκε ακριβώς γύρω από αυτό το ποσοστό του 40%. Δυστυχώς, την τελευταία δεκαετία άρχισε να πέφτει για άλλη μια φορά. Λίγο πριν από την πανδημία, μια έρευνα της Gallup διαπίστωσε ότι το 34 τοις εκατό των Αμερικανών είχαν πάει στην εκκλησία τις τελευταίες 7 ημέρες και τώρα μια νέα έρευνα ανακάλυψε πως μειώθηκε σε μόλις 31 τοις εκατό:

Τα τέσσερα χρόνια πριν από την πανδημία, από το 2016 έως το 2019, κατά μέσο όρο το 34% των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν πάει σε εκκλησία, συναγωγή, τζαμί ή ναό τις τελευταίες επτά ημέρες. Από το 2020 έως σήμερα, ο μέσος όρος είναι 30%, συμπεριλαμβανομένου ενός 31% σε έρευνα μεταξύ 1-24 Μαΐου.

Τα πρόσφατα επίπεδα προσέλευσης στην εκκλησία είναι περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από αυτά που μέτρησε η Gallup το 2012 και τα περισσότερα προηγούμενα χρόνια.

Όταν ξεκίνησαν τα lockdown, οι περισσότεροι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στην εκκλησία εικονικά.

Σήμερα, οι περισσότεροι Αμερικανοί που πηγαίνουν στην εκκλησία το κάνουν αυτοπροσώπως, αλλά η συνολική προσέλευση εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι πριν από την πανδημία:

Η πανδημία είχε βαθιά επίδραση στην κοινωνία των ΗΠΑ και συνεχίζει να έχει αντίκτυπο με κάποιους τρόπους. Οι Αμερικανοί ήταν λιγότερο πιθανό να παρακολουθήσουν θρησκευτικές λειτουργίες τα τελευταία τρία χρόνια και σε αυτό το σημείο, δεν φαίνεται ότι η προσέλευση στην εκκλησία θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτές οι πρόσφατες τάσεις έχουν προσθέσει στη μακροπρόθεσμη μείωση της θρησκευτικής συμμετοχής που έχει τεκμηριώσει η Gallup τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει επίσης πολύ περισσότερη βία που στρέφεται σε εκκλησίες.

Στην πραγματικότητα, το Συμβούλιο Οικογενειακής Έρευνας μόλις κυκλοφόρησε μια έκθεση που διαπίστωσε «σχεδόν 300% αύξηση στις εχθρικές ενέργειες το πρώτο τρίμηνο του 2023»:

Μια έκθεση από το Family Research Council (FRC), που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, υπογραμμίζει την απότομη αύξηση των εχθρικών ενεργειών κατά της εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση τεκμηριώνει σχεδόν 300% αύξηση των εχθροπραξιών το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022. Εάν η τάση συνεχιστεί, η έκθεση υπογράμμισε πως «το 2023 θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών της εξαετίας που το FRC έχει παρακολουθήσει».

Οι εχθρικές ενέργειες που περιλαμβάνονται στην έκθεση περιλαμβάνουν «βανδαλισμούς, εμπρησμούς, περιστατικά που σχετίζονται με όπλα, απειλές για βόμβες και άλλα».

Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τέτοιας δραματικής αλλαγής στον πολιτισμό μας.

Η προσέλευση στην εκκλησία μειώνεται, οι επιθέσεις σε εκκλησίες γίνονται όλο και πιο συχνές και περισσότερες εκκλησίες κλείνουν οριστικά κάθε εβδομάδα.

Περιττό να πούμε πως αυτό επηρεάζει την ψυχική και συναισθηματική υγεία των ποιμένων της Αμερικής:

Οι πάστορες που ανέφεραν ότι η ψυχική και συναισθηματική τους υγεία ήταν κάτω του μέσου όρου αυξήθηκε από 3% το 2015 σε 10% το 2022 και όσοι δήλωσαν πως είχαν εξαιρετική ψυχική και συναισθηματική υγεία μειώθηκαν από 39% το 2015 σε 11% πέρυσι.

Οι πάστορες σημείωσαν επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επηρεάσει τη σωματική τους υγεία, με το 22% να περιγράφει τη σωματική του ευεξία ως κακή ή κάτω του μέσου όρου το 2022, σε σύγκριση με μόλις 7% το 2015. Ενώ το 24% είπε πως η σωματική του υγεία ήταν εξαιρετική οκτώ πριν από χρόνια, μόνο το 9% έλεγε το ίδιο πέρυσι.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι πάστορες υποφέρουν από μοναξιά, με το 7% να λέει πέρυσι πως είναι φτωχό όσον αφορά την απόκτηση αληθινών φίλων, σε σύγκριση με μόλις 2% το 2015. Το 2022, το 20% από αυτούς κατέταξαν τον εαυτό τους κάτω από το μέσο όρο με όσον αφορά τη φιλία ενώ το 10% είπε το ίδιο το 2015.

Εν τω μεταξύ, όσοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά του πολιτισμικού πολέμου φαίνεται να ευδοκιμούν.

Εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν παρευρεθεί στις παρελάσεις υπερηφάνειας που γίνονται σε όλη τη Βόρεια Αμερική αυτόν το μήνα.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις, όσοι παρακολουθούν αυτές τις εκδηλώσεις απολαμβάνουν περισσότερο σόου από ό,τι περίμεναν.

Όπως ανέφερα χθες, εντελώς γuμνοί άντρες περπατούσαν ανοιχτά στο δρόμο κατά τη διάρκεια της παρέλασης υπερηφάνειας στο Σιάτλ:

Στο Σιάτλ, το ξεκάθαρο βίντεο που δημοσιεύτηκε από έναν υπάλληλο της Post Millennial έδειχνε γuμνούς άνδρες με σημαίες υπερηφάνειας ζωγραφισμένες στο σώμα τους να καβαλούν στο δρόμο και να κυματίζουν σημαίες σε πλήθη ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών.

Τα παιδιά και οι γονείς τους φαίνονται στο περιθώριο, να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν για τη γuμνή συμμορία.

Και στο Τορόντο, υπήρχαν εντελώς γuμνοί άντρες που «στέκονταν τριγύρω και έκαναν ποδήλατα μπροστά στα παιδιά»

Το Bud Light χρησιμεύει ως επίσημος χορηγός της παρέλασης υπερηφάνειας του Τορόντο, όπου το βίντεο δείχνει γuμνούς άνδρες να στέκονται τριγύρω και να κάνουν ποδήλατα με καθαρή θέα των παιδιών που παρακολουθούν την εκδήλωση.

Το βίντεο, που καταγράφηκε από την Beth Baisch της Post Millennial, δείχνει δεκάδες παρευρισκόμενους να περνούν μπροστά από ένα μεγάλο πλήθος που ζητωκραυγάζει. Οι εντελώς γuμνοί ποδηλάτες, μερικοί καλυμμένοι με μπογιές ή τατουάζ, ανταποδίδουν το πλήθος. Ένας γuμνός άνδρας κάνει high-5 σε ένα θεατή ενώ ένας άλλος κάνει πετάλι με έναν χρυσό κύκνο στολισμένο γύρω από το λαιμό του.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει μια ομάδα γuμνών ανδρών με καπέλα να στέκονται σε κύκλο ανάμεσα στο πλήθος. Πολλά παιδιά περνούν δίπλα από την ομάδα των ανδρών με τις οικογένειές τους.

Από πότε έγινε νόμιμο να εκτίθεσαι μπροστά σε παιδιά;

Γιατί δε συνελήφθη κανείς;

Δεν περιμένω να πάρω απάντηση σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις.

Σε αυτό το σημείο, είμαστε αυτό που είμαστε.

Και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Εάν παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, δεν υπάρχει μέλλον για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ελπίζω λοιπόν ότι η χώρα θα ξυπνήσει πολύ σύντομα.

Το να κάνεις τις σωστές επιλογές οδηγεί σε θετικές συνέπειες και το να κάνεις λάθος επιλογές οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες.

Επιλέξτε με σύνεση την Αμερική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail