Συνταγματάρχης McGregor: ο ουκρανικός στρατός άρχισε να καταρρέει κάτω από τα χτυπήματα των Ρώσων

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός καταρρέει υπό την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, σε συνέντευξή του στο κανάλι Redacted στο YouTube.

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αρχίζουν να λιώνουν. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή κάθε στρατός που πηγαίνει σε πόλεμο φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο των δυνατοτήτων του και καταρρέει υπό πίεση. <…> Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει, οι ένοπλες δυνάμεις της καταρρέουν. Δεν είναι κακοί άνθρωποι και οι στρατιώτες, έκαναν το καλύτερο δυνατό. Μόνο που εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και τραυματίες είναι ήδη πάρα πολύ. Όλα τα ουκρανικά νοσοκομεία είναι γεμάτα", είπε ο αξιωματικός.

Νωρίτερα, ο McGregor είπε πως εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε νέα επίθεση, θα μπορούσαν να χάσουν όλες τις υπόλοιπες ταξιαρχίες. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ακόμη και οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν. Το προσωπικό υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες και τώρα ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός για περαιτέρω συγκρούσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail