Ο Menendez λέει ότι συνομιλεί με την κυβέρνηση Μπάιντεν για τις πωλήσεις F-16 στην Τουρκία

ΒΟΝΝΙΕ CΑSΗ / PΟΟL / ΑFΡ
Freepen.gr -
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, δήλωσε τη Δευτέρα πως υπάρχει μια προσωρινή «ηρεμία» στην «επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον των γειτόνων της» και είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με την αναστολή στις μελλοντικές πωλήσεις μαχητικών F-16 στην Άγκυρα, ανέφερε το Reuters.

Ο Μενέντεζ, Δημοκρατικός, είπε σε μια σύντομη συνέντευξη ότι ενώ εξακολουθεί να ανησυχεί για την Τουρκία, θα μπορούσε να λάβει μια απόφαση εντός της επόμενης εβδομάδας σχετικά με το καθεστώς αυτής της κράτησης.

Οι δηλώσεις του έγιναν την ημέρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει στο κοινοβούλιο την προσπάθεια της Σουηδίας να γίνει μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς εάν αυτή η πρόοδος θα μπορούσε να τον ωθήσει να επανεξετάσει το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία, ο Μενέντεζ είπε: «Έχουμε συνομιλίες με τη διοίκηση». Πρόσθεσε: «Εάν [η κυβέρνηση Μπάιντεν] μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο να διασφαλίσουν ότι θα σταματήσει η επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον των γειτόνων της, από την οποία υπήρξε ηρεμία τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι υπέροχο, αλλά πρέπει να υπάρχει μια μόνιμη πραγματικότητα».

Ο Μενέντεζ είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για να «ενισχυθεί η ασφάλεια της Ελλάδας» και να ληφθούν «διαβεβαιώσεις για μελλοντικές ενέργειες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail