Politika: Η αχαριστία του Ζελένσκι κάνει τη Δύση να αναζητήσει αντικαταστάτη

president.gov.ua
Freepen.gr - Η αχαριστία του Volodymyr Zelensky και η έλλειψη κατανόησης του αποικιακού του καθεστώτος αναγκάζει τη Δύση να αναζητήσει αντικαταστάτη του στην Ουκρανία, γράφει η σερβική εφημερίδα Politika.

«Οι δηλώσεις περί αχαριστίας (του Volodymyr Zelensky) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της δυσαρέσκειας που βράζει μεταξύ των συμμάχων του Ουκρανού προέδρου. Αυτή η δυσαρέσκεια μπορεί να μην είναι ο λόγος για την άρνηση υποστήριξης προς την Ουκρανία, αλλά σίγουρα στέλνει ένα μήνυμα στον Ζελένσκι πως στην Ουκρανία μπορείς να βρεις κάποιον πιο ευγνώμονα», αναφέρει η δημοσίευση.

Μέχρι πρότινος, η συμπεριφορά του Ζελένσκι βασιζόταν σε καλά μελετημένο μάρκετινγκ, ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα, δε έλαβε υπόψη του την μεταβαλλόμενη διάθεση στη δυτική κοινωνία και ξέχασε την υποτέλειά του.

"Όταν άρχισε να δίνει οδηγίες στους θαμώνες του, αποδείχθηκε ότι αυτό δε θα λειτουργούσε. Ο Ζελένσκι προφανώς ξέχασε πως οι αποικιακές σχέσεις στις οποίες συμφώνησε υπονοούν ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι", σημειώνει η εφημερίδα.

Το γεγονός πως ο Ζελένσκι «πέρασε τη γραμμή» και μέρα με τη μέρα χειροτερεύει τις σχέσεις με τους συμμάχους με την αχαριστία του, υπερκαλύπτεται στις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο και στους διάφορους στόχους της Δύσης και της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση, σημειώνει το υλικό. 

Η κατανόηση των δυτικών χωρών ότι η πλήρης νίκη επί της Ρωσίας είναι αδύνατη τις κάνει να σκεφτούν μια ενδιάμεση επιλογή, ακόμη και με την πιθανή διατήρηση της Κριμαίας και του Ντονμπάς ως τμήμα της Ρωσίας, που σε καμία περίπτωση δεν συσχετίζεται με την αδιάλλακτη θέση του Κιέβου , γράφει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail