Raeisi: Η στρατηγική του Ιράν είναι να προωθήσει τους οικονομικούς δεσμούς μέσω ασφαλών συνόρων

president.ir
Freepen.gr -
Σε συνάντηση με τον αρχηγό του στρατού του Πακιστάν, στρατηγό Asim Munir, την Κυριακή στην Τεχεράνη, ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raeisi υπογράμμισε την ανάπτυξη των συνοριακών αγορών και την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο γειτόνων.

"Η επιτάχυνση της εφαρμογής των διμερών συμφωνιών θα προωθήσει την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και του Πακιστάν. Ως αποτέλεσμα, θα δούμε βελτίωση στις πολιτικές σχέσεις", δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ο Ραΐσι προειδοποίησε για συνωμοσίες από αντιπάλους για να αμαυρώσουν τους δεσμούς μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ο Ιρανός Πρόεδρος προτίμησε την αξιοποίηση των υφιστάμενων ευκαιριών στην περιοχή και την ανταλλαγή ικανοτήτων προκειμένου να εδραιωθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, από την πλευρά του, χαιρέτισε την πολιτική του Ιράν για επέκταση της αλληλεπίδρασης με τις γειτονικές χώρες και ειδικότερα το Πακιστάν.

Υποδεικνύοντας τα μακρά σύνορα μεταξύ Ιράν και Πακιστάν, ο στρατηγός Munir είπε πως η ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και εμπορικών ανταλλαγών μπορεί να καταλήξει σε μια πιο ασφαλή γειτονιά. Η Τεχεράνη και το Ισλαμαμπάντ έχουν καταλήξει σε συμφωνίες για την ενίσχυση της ασφάλειας μαζί με τα σύνορα, είπε ο στρατηγός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν και ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν προτρέπουν την ενίσχυση του εμπορίου και τις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian του Ιράν και ο διοικητής του πακιστανικού στρατού συναντήθηκαν και συζήτησαν την προώθηση των οικονομικών σχέσεων, την κοινή καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη συνοριακή συνεργασία και τις εξαγωγές αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Amir-Abdollahian εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τεχεράνη και το Ισλαμαμπάντ θα επωφεληθούν από μια στρατηγική άποψη για τα ζητήματα του μουσουλμανικού κόσμου και τα πολιτιστικά κοινά σημεία για την ενίσχυση των αμοιβαίων σχέσεων.

Είπε πως ο διοικητής του πακιστανικού στρατού έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο στη συνεργασία για την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης τόνισε την ανάγκη επέκτασης των συνοριακών αγορών σε μια προσπάθεια προώθησης της ευημερίας όσων ζουν στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, από την πλευρά του, επεσήμανε τις θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές αξίες που μοιράζονται οι δύο γείτονες και χαιρέτισε την επέκταση των δεσμών όλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail